Onder een stralende zon mocht Beveren de eindronde aanvatten op de magische Freethiel tegen het Limburgse Koersel. Nadat de afscheidnemende spelers samen met hun gezin in de bloemetjes werden gezet zagen we een zeer evenwichtige eerste helft waarbij beide ploegen slechts enkele kansen bijeen konden voetballen. Voor Beveren knalde De Vos vanuit een scherpe hoek hard op de doelman en ging een vrije trap van Schelfhout maar net naast. Aan de overzijde werd Van Goethem even opgeschrikt door een vlam op de buitenkant van de paal.

Koersel kwam gretig uit de kleedkamer en kon meteen de Beverse defensie verrassen. Van Goethem kon in eerste instantie nog uitpakken met een geweldige reflex maar had pech dat de bal recht in de voeten van Cerigioni belande en die kon van dichtbij afwerken. Beveren probeerde te dreigen met enkele afstandsschoten maar doelman Reckers liet zich niet verrassen. Koersel probeerde na hun voorsprong het tempo uit de wedstrijd te halen met Beverse frustratie tot gevolg. Die frustratie werd nog groter toen De Vos een tweede gele kaart kreeg voor een twijfelachtige overtreding. Een enorm hard verdict voor Beveren dat nu met tien alles op alles ging zetten. Op de tegenaanval mist Koersel de 0-2 en toen Van Osselaer zich knap doorzette op de rechterflank kon hij Bultheel bedienen die onhoudbaar binnen kopte. Maar de euforie was van korte duur want toen de negentig minuten net om waren verkeek de Beverse defensie zich op een lange bal en stond alweer Cerigioni op de juiste plaats. Beveren probeerde nog maar kwam niet meer tot scoren.

De tweede helft was een kopie van onze tweede seizoenshelft waarin er altijd wel iets tegen zat en we maar bleven vechten tegen die negatieve spiraal. Nu is het tijd voor vakantie, bezinning en reflectie voor we er terug in vliegen!

Komaan Beveren!

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer, Schelfhout, De Vos, Huygens (77’ Balogun), Aerts, Volckerick (87’ Van Vooren), Bultheel, Sinnaeve.

Opstelling: Weerstand Koersel: Reckers, Claes (60’ Derwa), Ballet (82’ Jamar), Geys, Ceyssens, Asnong, Putzeys ©, Cerigioni, Ndikumana, Coenen, Ponet.

Wedstrijdverloop:

34’ Geel Reckers

50’ 0-1 Cerigioni

64’ Geel Ceyssens

68’ Geel De Vos

70’ Geel/rood De Vos

70’ Geel Sinnaeve

72’ Geel Volckerick

85’ 1-1 Bultheel

90’ 1-2 Cerigioni

Na afluiten: geel Bultheel, geel/rood Sinnaeve