Een bezoek aan FC Kleit op zondagmiddag stond op het programma voor Beveren. Door de vele regenval was het terrein extra zwaar met vele modderpoelen tot gevolg. Maar met volle moed gingen de Leeuwen van start en namen ze meteen het commando. Met enkele mooie uitbraken leek Beveren op weg naar de 0-1. Maar jammer genoeg oordeelde de lijnrechter dat het telkens om een buitenspelpositie ging. Kleit loerde op de tegenaanval en op één van die tegenprikken gleed linksachter Huygens de bal knap weg van de Kleitse aanvaller. Tot zijn ongeloof ging de bal op de stip en koos de scheidsrechter bovendien voor de dubbele bestraffing met de rode kaart. Een beslissing die het verdere verloop van de wedstrijd enorm zou beïnvloeden op dit zware terrein. Beveren koos ook met de man minder voor de aanval en kreeg even later een tweede tegentreffer te verwerken. Zelf werden de kansen telkens gepareerd door de thuisdoelman en werd de lob van Van Osselaer van de lijn gehaald.

Doelpunten net voor en net na de rust legde de wedstrijd in de definitieve plooi. Beveren kreeg nog wat kansen maar de thuisdoelman stond pal! Aan de overkant werd in eerste instantie de ruimte niet benut maar kreeg Beveren de 5-0 toch om de oren. Net voor tijd zorgde Dahmany nog voor de eerredder in een bizarre wedstrijd.

Dit weekend speelt Beveren tegen de leider Munkzwalm op zaterdagavond om 20u00.

Opstelling FC Kleit: Hautekeete, P. Maenhout ©, Impens, Van Hoecke, Blomme (59’ De Smet), Vermeulen (80’ Vlamynck), Demeyer (85’ Stroo), O. Maenhout, Vuyts (85’ Vandesteene), Laceur, De Busschere.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw ©, Van Roeyen, Van Osselaer, Dahmany, Schelfhout, Huygens, Van Vooren, Cockheijt (26’ Aerts), Volckerick (72’ Put), Bultheel (45’ Pieren).

Wedstrijdverloop:

3’ geel Blomme

21’ rood Huygens

23’ 1-0 Demeyer (strafschop)

33’ 2-0 Vermeulen

41’ 3-0 Vuyts

49’ 4-0 P. Maenhout

83’ 5-0 Laceur

87’ 5-1 Dahmany