Op 25 augustus jongstleden overleed in Bornem gewezen voorzitter Frans Van Hoof.

Frans Van Hoof streek begin jaren 90 neer op de Freethiel in de hoedanigheid van algemeen directeur van hoofdsponsor Pioneer. Hij stapte niet veel later mee in de raad van bestuur van KSK Beveren en werd in mei 1998 voorzitter van de club als opvolger van Gerry Smet.

Er stond hem de moeilijke taak te wachten om het financieel noodlijdende KSK Beveren van de ondergang te behoeden samen met ondervoorzitter Georges De Colfmaecker. Het duo slaagde er niet alleen in om in precaire omstandigheden het behoud in eerste klasse te verzekeren, maar vond in 2001 ook de nodige investeringen door een samenwerking aan te gaan met Jean-Marc Guillou. Een fragiele samenwerking met de Fransman bracht hoogte- en laagtepunten naar het Waasland, maar het regime van Frans Van Hoof bracht KSK Beveren wel haar vijfde bekerfinale, een Europese campagne en onvergetelijke momenten voor de vele supporters op.

Frans Van Hoof verliet in 2007 de schijnwerpers van het voetbal na 9 jaar voorzitterschap. Hij overleed afgelopen week op 82-jarige leeftijd. KSK Beveren wenst familie en vrienden van Frans alvast veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.