Op 11 januari 2023 overleed in Herentals onze voormalige doelman Leo Van Rooy op 82-jarige leeftijd.

Van Rooy werd de allereerste doelman van onze club in de hoogste klasse, toen hij onder de lat plaatsnam op 3 september 1967 voor de uitmatch op het veld van STVV die op 1-1 eindigde. Leo is inmiddels de vierde speler die overleed uit dat legendarische team nadat eerder ook Omer Janssens, Jaak Roelandt en Paul Vangenechten van ons heengingen.

Leo stamde af uit een gezin van 9 kinderen, waarvan de 5 jongens allemaal voetbalden bij Heidebloem Lille (in 1998 de naam gewijzigd naar KFC Lille en sinds 2021 gefuseerd met enkele clubs tot Lille United). In 1962 trok Van Rooy van de provinciale reeksen naar tweedeklasser FC Turnhout, met wie hij in 1963 de eindronde won en zo voor de derde en laatste keer in de geschiedenis van de club naar de hoogste klasse promoveerde.

Van Rooy belandde, na een succesvolle testmatch op Beerschot in de lente van 1967, op de Freethiel. Hij werd er meteen eerste doelman en speelde in een verdienstelijke heenronde 14 wedstrijden. Leo blesseerde zich echter en werd onder de lat vervangen door Andre Van Esbroeck. Na de komst van Luksa Poklepovic in 1968 kreeg Leo steeds minder speelkansen. Hij vertrok in 1969 dan ook naar Zwarte Leeuw in 2de Provinciale en had er een belangrijk aandeel in de opmars van de club naar de nationale reeksen.

Na zijn voetballoopbaan startte Leo een succesvolle fruit- en groentewinkel in Poederlee, genaamd "De Ley" (zijn geliefkoosde bijnaam). In oktober 2021 werd Van Rooy trotse overgrootvader van naamgenoot Leo en kreeg de familie op die manier een viergeslacht.

Wij wensen familie en vrienden van Leo alvast veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Foto: Leo, rechtsboven staande.