Op 14 december 2023 overleed op 81-jarige leeftijd Luc Foncke. Luc, schoonzoon van oud-voorzitter Louis Verhaert, had een lange staat van dienst bij KSK Beveren. Vanaf 1973 was hij lid van het Jeugdcomité en ook jarenlang ploegafgevaardigde bij verschillende jeugdploegen. In 1975 was hij erbij toen de Supportersfederatie werd opgericht, een verbond dat twee jaar later maar liefst 24 supportersclub en 1500 leden telde. Decennia lang fungeerde hij daar als schatbewaarder. Luc stond ook jaren in voor de verzending van de wedstrijdaffiches naar de tientallen supportersclubs her en der in het Waasland. Nadien was hij ook vele jaren scheidsrechterbegeleider van het eerste elftal.

Luc was afkomstig van Nevele waar zijn vader Aimé een zuivelbedrijf oprichtte. Later was Aimé, die senator en volksvertegenwoordiger was voor de CVP, ook medeoprichter van Inco Gent en de Melkweg in Kallo (dat later ook werd omgedoopt tot Inco en de eerste shirtsponsor werd van KSK Beveren). Luc werkte zelf ook voor Inco Kallo. Kleinzoon Mateo startte dit seizoen bij KSK Beveren maar is lange tijd buiten strijd door een blessure.

Met Luc Foncke verliest onze club een van zijn trouwste medewerkers uit haar roemrijke verleden. Langs deze weg willen we de familie en vrienden onze innige deelneming betuigen.

(foto: Luck Foncke, uiterst links naast Marcel Relaes en Theo Bauwens.