Er stond voor het stamnummer 2300 een bezoek naar Deinze bij de club Zeveren Sportief op de planning. Dit seizoen is het al meermaals gebleken dat een bezoek naar Zeveren voor de ploegen uit de bovenste helft geen gezondheidswandeling is. Op het kleine veld in slechte staat behaalden de paars-witte thuisploeg op karakter al enkele knappe uitslagen.

Beveren nam het heft in handen tegen de thuisploeg die met een dubbele gordel de Leeuwen probeerden op te vangen. De regen en wind zorgden ervoor dat goede combinaties op de mat leggen een schaarse activiteit ging zijn in deze wedstrijd. Bij een vrije trap vanop de middellijn mocht de thuisploeg al meteen juichen wanneer de kopbal van Van Praet over doelman Stef De Schepper in doel verdween. Niet veel later stonden de bordjes al terug in evenwicht wanneer Van Osselaer alleen voor doel de bal binnen trapte. En wanneer Van Osselaer Emiel De Schepper de 1-2 voorschotelde zag het er goed uit voor geel-blauw. Pogingen van Schelfhout en Sinnaeve misten nipt het doel en Zeveren profiteerde optimaal. Opnieuw via de scorende Van Praet kwam het langszij. Hij dook schuin voor het doel van Stef De Schepper op en hij verraste de doelman wanneer hij zijn schot kraakte en de bal voorbij de doellijn hobbelde. Maar Beveren kon toch nog met een voorsprong gaan rusten wanneer Sinnaeve na een schitterende vrije trap van Van Osselaer kort voor de rust de 2-3 binnen kopte.

Beveren kwam snedig uit de kleedkamer en zette de thuisploeg meteen onder druk. De snelle 2-4 werd jammer genoeg afgekeurd door de lijnrechter. En wanneer een voorzet van Volckerick vanop rechts voorbij iedereen ging, hinderden de Beverse aanvallers elkaar in de kleine baklijn waardoor de bal onbegrijpelijk over het doel van Van Parys vloog. Diezelfde Van Parys toonde dat hij ook goede voeten had door op zijn Zidanes zijn tegenstanders uit te schakelen. Ook het geluk had hij aan zijn kant want bij het verspelen van die bal gleed Emiel De Schepper uit waardoor zijn poging op het lege doel niet doorging. Daarna verwaterde de wedstrijd letterlijk en was het opletten op het kleine veld voor stilstaande fases van de thuisploeg. Beveren speelde de mogelijkheden die het kreeg niet goed uit en wanneer de bal na een vrije trap bleef hangen zorgde Van Kerrebroeck in het geharrewar voor de gelijkmaker. Beveren zette nog alles op alles en kreeg nog twee uitgelezen mogelijkheden via Put. Bij zijn eerste poging gleed hij weg waardoor zijn schot voorlangs ging en kort voor affluiten haalde doelman Van Parys de bal uit hoek met een ultieme redding waardoor geel-blauw huiswaarts moest met een slecht gevoel en twee verloren punten.

Maar lang kunnen we niet bij de pakken blijven zitten want dinsdag om 20u45 ontvangen we Lewes FC!

Opstelling Zeveren Sportief: Van Parys, Verweirder, Van Kerrebroeck, Van Den Bremt (71’ Rune Steyaert), Wout Steyaert, De Wever (79’ Vanhaelewyn), Van Praet (90’ Vanhaesebroeck), Giannaros, De Spiegelaere ©, De Ruyck, Saho.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper (45’ Van Goethem), Pieren (45’ Volckerick), De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer (81’ Put), Schelfhout, Huygens, Aerts, Emiel De Schepper, Bultheel, Sinnaeve.

Wedstrijdverloop:

10’ 1-0 Van Praet

19’ 1-1 Van Osselaer

25’ 1-2 Emiel De Schepper

32’ 2-2 Van Praet

43’ 2-3 Sinnaeve

56’ geel Volckerick

70’ geel Emiel De Schepper

83’ De Pauw