Een bezoek naar het Orphale Crucke stadion in Ronse is voor geen enkele ploeg een makkelijke opdracht. Al zou het grote kunstgrasplein geen nadeel mogen zijn voor geel-blauw. Maar de openingsfase was voor de thuisploeg en Ndikumana kopte de mooie aanval onhoudbaar voorbij Stef De Schepper. Na het openingsdoelpunt schoot Beveren wakker en schakelde het meteen een versnelling hoger. Met veel inzet en enthousiasme werden er een boel kansen gecreëerd die telkens op ongelukkige wijze niet konden verzilverd worden. Maar wanneer de ongrijpbare Volckerick doelman Watté omspeelde stond het dan toch 1-1. Een zucht van opluchting bij de meegereisde supporters en dit doelpunt gaf Beveren hopelijk energie om ook in de tweede helft hetzelfde niveau aan te houden. We gingen rusten met 1-1.

Van bij de start van de tweede helft ging geel-blauw verder op zijn élan en kwam de ene snedige aanval na de andere. Doelman Watté redde eerst nog spectaculair op een schot van Volckerick maar even later was hij kansloos toen Van Osselaer vanuit een scherpe hoek Beveren op voorsprong bracht. Beveren kreeg vleugels en voetbalde met vertrouwen. De pas ingevallen Dahmany kon Van Osselaer lanceren en die maakte fraai zijn tweede doelpunt van de avond. Na het derde doelpunt verdween de spankracht uit de wedstrijd, beide ploegen kregen nog enkele kansjes maar 1-3 werd de eindstand.

Een knappe collectieve prestatie van heel de ploeg waardoor er nu afzondering is bovenaan het klassement. Munkzwalm, Drongen en Beveren hebben een kloofje op de rest en het lijkt dat de oppergaai naar één van deze drie zal gaan. Het lijkt, want meer dan ooit is deze reeks onvoorspelbaar en beloven de negen resterende wedstrijden nog razend spannend te worden.

Komende zaterdag 24 februari ontvangen we ploeg in vorm SK Berlare om 20u00 te Beveren.

Opstelling SK Vl Ardennen: Watté, Gaëtan Desmet, Ivanof, Vanden Berghe, Cadron, Ndikumana, Deviane (66’ Verstichelen), Polet (72’ Gilles Desmet), De Ridder, Foucart, Likongo ©.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, Pieren (61’ Dahmany), De Pauw, Van Lokeren ©, Van Roeyen, Van Osselaer (78’ Put), Schelfhout, Huygens, Van Vooren (75’ Pepermans), Volckerick (90’Cockheijt), Bultheel.

Wedstrijdverloop:

10’ 1-0 Ndikumana

27’ 1-1 Volckerick

57’ 1-2 Van Osselaer

65’ 1-3 Van Osselaer

Gele kaarten:

69’ Van Vooren

87’ Bultheel