Met grote trots kunnen wij de deelname van onze club aan de Fenix Trophy aankondigen. Dit Europese tornooi voor amateurclubs is aan zijn tweede editie toe, nadat de eerste vorig seizoen werd gewonnen door FC United of Manchester. Onze club zal nu tijdens het seizoen strijden om de groepswinst, die recht geeft op een ticket voor het eindtornooi in juni, dat in Italië zal plaatsvinden.

KSK Beveren heeft een rijke Europese traditie: met maar liefst 12 verschillende campagnes doen slechts zes Belgische clubs beter. In 1979 werd de halve finale bereikt van de Beker der Bekerwinnaars en in 2004 werd voor het laatst Europees gespeeld in de UEFA-Cup. Toen onze club enkele maanden geleden werd benaderd door de Italiaanse organisator van de Fenix Trophy werd na interne bespreking dan ook met enthousiasme toegezegd.

De organisator van het tornooi is de club Brera FC uit Milaan. Onder het motto “Making Friends, not Millionaires” tracht men bijzondere amateurclubs uit heel het continent te verbinden met elkaar en zo de kracht van grassroots football teams aan te tonen. De eerste editie werd vorig seizoen gewonnen door FC United of Manchester, dat het eindtornooi in Rimini won door in de finale Prague Raptors te verslaan.

Dit seizoen zullen er drie groepen van drie teams worden gevormd. De groepswinnaars en de beste tweede zullen deelnemen aan het finale eindtornooi. Er worden heen- en terugwedstrijden gespeeld, twee voor en twee na de winterstop. De loting zal begin september plaatsvinden. Volgende teams zullen deelnemen: