Voor de laatste wedstrijd van 2023 kwam FC Lembeke naar Beveren afgezakt. De ploeg van de Lotus koekjes was na een uitstekende eerste periode wat weggezakt in de rangschikking maar bleef een gevaarlijke ploeg. Beveren had op zijn beurt wat recht te zetten na het puntenverlies op Zeveren. Niemand minder dan Bart Van Den Eede kwam de Leeuwen aanmoedigen door de aftrap te geven!

Het stamnummer 2300 liet er geen gras over groeien en wou het jaar afsluiten met een knalprestatie. Al snel stond het 1-0 toen Schelfhout vanop links goed druk zette op zijn tegenstander en uiteindelijk doelman Van Den Steen het nakijken gaf. Het ging snel en de wedstrijd had na twintig minuten al gespeeld kunnen zijn na een twijfelachtig afgekeurd doelpunt voor buitenspel van Van Osselaer en Emiel De Schepper die de paal trof. Beveren had de match onder controle maar toen Sinnaeve met een blessure het veld verliet was het voor Beveren even zoeken naar de juiste manier van spelen zonder de bepalende middenvelder. Lembeke maakte daar optimaal gebruik van en scoorde kort daarna de gelijkmaker. Beveren was aangeslagen na de gelijkmaker en met de 1-1 ruststand.

Na enkele ingrepen ging Beveren terug goed van start in de tweede helft en was meteen ook gevaarlijk. Beveren ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong maar het was opletten geblazen voor de snelle Lembeekse omschakeling. Een attente Van Goethem voetbalde goed mee en KSKB drukte Lembeke weg. Het duurde tot een kwartier voor het einde wanneer Pepermans onhoudbaar binnen kopte op een hoekschop. En wanneer de onverzettelijke Yordi Pieren de 3-1 binnen knalde kon het aftellen naar de feestdagen beginnen! Beveren komt door deze driepunter mee aan de leiding!

We wensen iedereen een prettig eindejaar toe en hopen dat iedereen fijne feestdagen mag beleven.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer, Schelfhout (60’ Pieren), De Vos, Huygens, Aerts, Emiel De Schepper, Bultheel (45’ Pepermans), Sinnaeve (22’ Dahmany).

Opstelling FC Lembeke: Van Den Steen, Dauwe, Van Renterghem, Van Acker ©, Dossche, Broos (71’ De Caluwe), Mortier, Lippens, Maas (83’ Buysse), Mateusen (70’ De Weirt), Delheye.

Wedstrijdverloop:

12’ 1-0 Schelfhout

30’ 1-1 Lippens

58’ geel Emiel De Schepper

65’ geel Van Osselaer

68’ geel Dahmany

75’ 2-1 Pepermans

87’ 3-1 Pieren