Op speeldag zeven stond een tripje langs de E34 naar Lembeke op het programma. Met het vertrouwen op zak van de vier doelpunten tegen SK Denderhoutem ging Beveren op zoek naar een 6/6. De Vos zat een dag schorsing uit maar Van Osselaer keerde terug uit blessure.

Van bij het begin van de wedstrijd was het spelbeeld duidelijk: Beveren eiste de bal op en Lembeke zakte diep terug loerend op de tegenaanval. De eerste grote mogelijkheid was voor man in vorm Volckerick, hij verkoos de bal af te leggen naar Dahmany maar zijn schot werd tot tweemaal toe op de nippertje afgeblokt door een verdediger. Het was zwoegen om door het blok van de thuisploeg te geraken, bijna lukte Sinnaeve het vanop afstand maar doelman Coppens redde knap. Van Goethem moest zich ook laten zien wanneer balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle uitbraak maar de ruststand bleef 0-0.

Beveren kwam vol goede moed uit de kleedkamer maar pogingen van Volckerick, Van Osselaer en Dahmany gingen er niet. Ondertussen werden de counters van Lembeke steeds gevaarlijker en was het opletten om niet het deksel op de neus te krijgen. Met nog vijfentwintig minuten op de klok werd er voor meer slagkracht gekozen door de inbreng van Put en Pieren. Het was de laatste die er met een omhaal zeer dichtbij kwam maar Coppens redde uitstekend. Bijna sloeg het noodlot toe wanneer Lembeke na één van de vele Beverse corners kon uitbreken, maar Van Goethem was niet van plan om zijn clean sheet af te geven. De muur barste maar brak uiteindelijk niet, de laatste mogelijheid was nog voor de pas ingevallen Schelfhout die zijn afstandsschot uit de winkelhaak zag gezweefd worden door de thuisdoelman.

Scoren lukte niet voor beide ploegen in een zeer zware en gesloten wedstrijd. Zaterdag 21 oktober staat er al een nieuwe opdracht te wachten met de thuiswedstrijd tegen FC Destelbergen, aftrap om 20u00.

Opstelling FC Lembeke: Coppens, Haers, Dauwe, Koby Van Acker, Robin Van Acker ©, Dossche (90’ Delheye), Buysse (71’ De Caluwe), Vanhaelen, Mortier, Lippens, Maas.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer (85’ Schelfhout), Dahmany (64’ Pieren), Huygens, Aerts, Emiel De Schepper (64’ Put), Volckerick, Butlheel, Sinnaeve.

Wedstrijdverloop:

16’ geel Bultheel

49’ geel Robin Van Acker

85’ geel Sinnaeve