De ijskoude temperaturen zaterdagavond zorgde ervoor dat we moesten uitwijken naar het kunstgrasveld. De bezoekers hadden de vorige twee wedstrijden telkens aan het kortste eind getrokken, maar niemand bij Beveren die twijfelde aan de uitstekende voetballende kwaliteiten die de Vl Ardennen in hun mars hadden.

Beveren kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op Van Goethem, Van Roeyen, Balogun, Pepermans en Van Osselaer. Emiel De Schepper, Pieren en De Pauw waren terug bij de wedstrijdkern.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een aangename wedstrijd om te volgen. Twee ploegen die wouden voetballen en er de pees onmiddellijk op legden. Beide ploegen waren om beurt gevaarlijk maar zagen beide in het eerste half uur verschillende goede mogelijkheden niet in doel belanden. Er was een uitstekende Stef De Schepper nodig die in een één tegen één situatie kon redden met de voet. En aan de overzijde bood zijn broer na goed druk te zetten op de doelman Pieren de 1-0 aan maar die zag zijn schot net naast gaan. Maar toen Pieren goed verlengde tot bij De Vos op rechts zag die op zijn beurt Emiel De Schepper goed inlopen. Na een gemeten voorzet tikte Emiel zo de 1-0 binnen. Wat dan ook de ruststand was.

Hetzelfde beeld in de tweede helft met nog altijd twee ploegen die goed voetbal brachten. Beveren kreeg misschien meer balbezit maar de Ardennen was enorm gevaarlijk met hun snelle mannen in de omschakeling. Schelfhout probeerde het van ver onmiddellijk na de aftrap maar zijn bal ging rakelings naast. Maar toen na een afgeblokt schot van dezelfde hardwerkende Schelfhout de bal in de voeten van Emiel De Schepper terecht kwam liet hij zijn twee bewakers ter plaatse staan en stond het 2-0. Aan de overzijde kregen ook de bezoekers nog twee goede mogelijkheden maar De Schepper stond met vertrouwen de keepen. Bijna was het 3-0 maar Pieren zag zijn heerlijke deviatie op de onderkant van de lat stranden. Vijf minuten voor tijd kwam er terug spanning in de match toen er op een uitstekende plaats een vermeende vrije trap werd gefloten voor de Ardennen. Frustratie plus gele kaarten voor Beveren en ook de 2-1 kwam er nog eens bovenop toen de parade van De Schepper in de voeten van de pas ingevallen Ndikumana viel. Maar gelukkig voor geel-blauw bleef het daarbij en waren de drie punten een feit.

Volgende wedstrijd spelen we tegen Zeveren Sportief en dit op zondag 10 december om 14u30 te Deinze. Tot dan!

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, Pieren, De Pauw, Van Lokeren ©, Schelfhout (77’ Dahmany), De Vos, Huygens, Aerts, Emiel De Schepper (90’ Schwartz), Bultheel (58’ Put), Sinnaeve.

Opstelling SK Vlaamse Ardennen: De Prez, Gaëtan Desmet, De Preester, Douglas Ivanof (85’ Ndikumana), Gilles Desmet (87’ Verswijver), Vanden Berghe, Cadron ©, Deviaene, Polet (80’ Verstichelen), Van Den Berghe, Marvin Ivanof.

Wedstrijdverloop:

25’ geel De Vos

35’ 1-0 Emiel De Schepper

54’ 2-0 Emiel De Schepper

85’ 2-1 Ndikumana

86’ geel Put en De Pauw

87’ geel Verswijver