Het bezoek naar de geel-blauw vrienden van Sottegem is altijd een leuke avond. Maar naast de verbroedering moet er natuurlijk ook gevoetbald worden. Beide ploegen hadden een driepunter nodig en gingen er dan ook vol voor!

De thuisploeg nam de openingsfase voor zijn rekening met snelle combinaties over de flank. En er was een goed De Schepper nodig om de 1-0 te voorkomen. Beveren herstelde na een kwartier het evenwicht maar had moeite om door de uitstekende organisatie van de thuisploeg te geraken waardoor telkens de laatste pas er niet uitkwam of de buitenspelval op het juiste moment werd uitgevoerd. Dat resulteerde in veel middenveldspel ondanks dat de intensiteit van deze wedstrijd best aan de hoge kant was. Maar desondanks de gesloten eerste helft kregen beide ploegen nog een aardige kans om op voorsprong te komen maar bleef 0-0 de ruststand.

Na de rust was het onmiddellijk prijs voor Beveren. Na slecht inspelen kon KSKB optimaal profiteren van de ruimte. Doelman Ronse kon eerst nog met een geweldige reflex de bal op de lat duwen maar de goed gevolgde Van Osselaer duwde de 0-1 op het bord. Sottegem moest komen en kreeg het meeste van het balbezit te pakken. De Beverse verdediging en zijn doelman lieten niks toe en het zag er lang naar uit dat dit zo zou blijven. Beveren probeerde het in de omschakeling te forceren maar benutte de ruimte en kansen niet. Maar uiteindelijk lukte het KSV toch om de gelijkmaker te scoren. Een dikke vijf minuten voor tijd haalde Janssens de achterlijn en vond hij Heymans die moederziel alleen kon binnen tikken.

De vriendschap met Sottegem die zit meer dan goed maar het was wel weer duur puntenverlies voor Beveren dat zo Drongen ziet uitlopen. Met nog vijf wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. Nu alle focus op de altijd emotionele thuiskomst op de Freethiel…

Opstelling KSV Sottegem: Ronse, Hellebaut, Van De Maele, Janssens, Heymans ©, Van De Walle, Van Den Noortgate, De Tandt, Delaruelle, De Leeuw, Deneyer (72’ Uyttenhove).

Opstelling KSK Beveren: De Schepper, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer (72’ Pieren), Dahmany (62’ Balugon), Schelfhout, Huygens, Aerts, Volckerick, Bultheel (84’ Van Roeyen), Van Vooren.

Wedstrijdverloop:

36’ geel Volckerick

47’ 0-1 Van Osselaer