Er stond een bezoek naar het altijd stugge Borsbeke op het programma voor KSKB. Na de 6-2 nederlaag van vorige speeldag was nieuw puntenverlies uit den boze voor de geel-blauwe titelambities. Maar ook bij de gastheer zat er druk op de ketel na de recente 0/9.

De eerste grote kans was meteen voor Beveren. Van Osselaer kon het net niet vinden oog in oog met de doelman en de rebound door de goed gevolgde Put werd nog net gered door een terugkerende verdediger. Beveren had de grootste kans maar Borsbeke had er meer, en gelukkig voor geel-blauw werd de 1-0 afgefloten voor buitenspel wanneer een vrije trap werd binnen gekopt. Beveren dreigde nog met enkele goede corners maar de wedstrijd bleef tot het rustsignaal gelijkmatig met een 0-0 tot gevolg.

De tweede helft was Borsbeke veel snediger uit de kleedkamer gekomen en duwde het Beveren achteruit. Met veel lange ballen naar nergens en onnodig balverlies tot gevolg. Eerst werd de 1-0 nog afgevlagd maar dat was de laatste waarschuwing. Beveren was nergens en enkele doorsteekpasses later stond het 2-0. Even later maakte Bellemans zijn hattrick compleet en tot overmaat van ramp kreeg doelman Van Goethem een rode kaart en betekende die vrije trap de 4-0 eindstand. Beveren moet dringend uit de winterslaap wakker worden na 0/6 en tien(!) tegendoelpunten.

Dit weekend krijgt het de kans in de eerste thuiswedstrijd van dit jaar tegen KSV Denderleeuw op zaterdag 3 februari om 20u00.

Opstelling KVC DT Borsbeke: Vanzeebroeck, Hannes De Middeleer, De Wannemaeker, Baeyens, Bellon ©, Coppens, Bellemans (89’ Jasper De Middeleer), Kevin Elaut, Alexander Elaut (78’ Schamp), Van Damme, Bamburst.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw ©, Van Roeyen, Van Osselaer, Schelfhout (78’ Dahmany), De Vos (88’ De Vylder), Huygens, Pepermans, Put (61’ Volckerick), Bultheel, Sinnaeve.

Doelpunten:

55’ 1-0 Bellemans

78’ 2-0 Bellemans

85’ 3-0 Bellemans

89’ 4-0 Schamp

Gele kaarten:

43’ Bamburst

48’ Bultheel

67’ Coppens

Rode kaarten:

88’ Van Goethem