Op een doorweekte herfstavond kreeg Beveren de rode lantaarn Kleit op het bezoek. Het geplaagde Kleit speelt alle weken telkens goed mee, maar door één of andere reden is het moeilijk om punten te pakken. Bij Beveren keerde Van Goethem en Put terug in de selectie, Volckerick en Bultheel ontbraken door blessure en schorsing.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor KSKB, na vijf minuten stond het al 1-0 voor nadat alweer Sinnaeve een hoekschop binnen kopte. Even later kreeg Van Lokeren de kans om Beveren in een zetel te zetten maar de doelman koos de goede hoek en zo miste hij zijn tweede strafschop in zijn carrière. De voet verdween van het gaspedaal en net voor rust werd Beveren opgeschrikt wanneer ook Kleit een strafschop kon versieren. Demeyer miste niet en zo gingen we met een 1-1 de rust in.

Vanaf de start van de tweede helft ging Beveren op zoek naar de nieuwe voorsprong. Er werd stevig doorgeduwd maar scoren lukte telkens net niet. Pogingen van Dahmany en de ingevallen Schelfhout kwamen op het doelkader terecht. Maar wanneer iedereen wat nerveus begon te worden viel de bal voor de voeten van Emiel De Schepper die de 2-1 binnen legde. Het leek alsof Kleit door zijn beste krachten heen zat maar toch kregen ze nog een uitstekend mogelijkheid waar Van Goethem op een cruciaal moment de ploeg van een nieuwe gelijkmaker kon behoeden. Even later ging Van Osselaer er op links met de bal vandoor, niemand kon hem bijhouden en leek op weg om de match te beslissen. Maar supersub Pieren was goed gevolgd en krijgt de 3-1 aangespeeld van zijn spitsbroeder. In blessuretijd kan De Vos de score nog opdrijven tot 4-1 wanneer de doelman een schot moet lossen en hij kan binnen tikken.

Door de winst van Drongen grijpt Beveren net naast de eerste periodetitel, maar mag tevreden terug kijken na tien wedstrijden. Volgende wedstrijd gaan we op bezoek bij Standaard Denderleeuw. Dit op zondag 12 november, aftrap om 14u30

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer, Dahmany (68’ Pieren), De Vos, Huygens, Aerts (55’ Pepermans), Emiel De Schepper, Put (55’ Schelfhout), Sinnaeve.

Opstelling FC Kleit: Hautekeete, Sierens, Pieterjan Maenhout ©, Impens, Van Hoecke (68’ Stroo), Vermeulen, Demeyer, Olivier Maenhout, Vandesteene (55’ Blomme), Laceur, De Smet.

Wedstrijdverloop:

5’ 1-0 Sinnaeve

20’ geel Van Hoecke

38’ 1-1 Demeyer (strafschop)

52’ geel Put

74’ 2-1 Emiel De Schepper