Coach Smet verkoos er voor om verschillende spelers rust te gunnen en zo kregen enkele jonge Leeuwen de kans om te tonen wat ze in hun mars hadden. Lewes FC zit in de competitie in een mindere periode en hoopte in Europa even de zinnen te kunnen verzetten. Ze kwamen dan ook op volle sterkte aan de aftrap en namen onmiddellijk de wedstrijd in handen. Beveren probeerde Lewes op te vangen en het enthousiasme van de jonge backs Van Den Berghe en Van Vooren werkte aanvankelijk aanstekelijk voor de rest van de verdediging. Maar na een kwartier stond het al 0-1 toen middenvelder Dreher oog in oog de jonge De Vylder geen kans gaf. En wanneer tien minuten later flankspeler Lumbombo-Kalala de 0-2 lukte zag het er niet goed uit voor Beveren. Beveren had het moeilijk in de eerste helft maar lukte er toch in om net voor de rust gevaarlijk uit de hoek te komen en doelman Harvey had alle moeite om de aansluitingstreffer uit zijn doel te houden. We gingen de rust in met een logische 0-2.

De vele meegereisde Engelse fans genoten met volle teugen van hun club en de warme Beverse gezelligheid waarmee ze werden ontvangen. Maar ze zagen van bij de start van de tweede helft ook een ander Beveren uit de kleedkamer komen. Beveren deed goed mee en kreeg daarbij ook enkele mogelijkheden. Pogingen van Pieren, Volckerick en Schelfhout gingen nipt naast of werden door Harvey gepakt. Maar twintig minuten voor tijd was het wel prijs toen wie anders dan Pieren hard binnen knalde. Beveren had het momentum maar de hoop op een punt werd de kop ingedrukt wanneer Tamplin een vrije trap op het hoofd van Penney schilderde en die via de onderkant van de lat onhoudbaar binnen kopte.

Zo eindigde een aangename en leuke Europese avond in Beveren tegen een schitterende tegenstander. 27 februari spelen we in en tegen Lewes, de club gaat een bus voorzien voor supporters die mee willen. Meer info daarover zal binnenkort verschijnen.

Opstelling KSK Beveren: De Vylder, Pepermans ©, De Pauw, Van Vooren, Aerts, Zinga, Pieren, De Vos, Volckerick, Van Den Berghe, Schelfhout. Invallers: Smet, Bocklandt, Huygens, Sakim, Emiel De Schepper.

Opstelling Lewes FC: Harvey, Elliot, Oguntayo, Tamplin, Penney, Dreher, Wood, Olukoga, Moore, Lumbombo-Kalala, Salmon ©. Invallers: Hall, Prithchard, Vint, Whelpdale, Murtagh.

Doelpunten:

16’ 0-1 Dreher

21’ 0-2 Lumbombo-Kalala

73’ 1-2 Pieren

81’ 1-3 Penney