Na een lekkere footlunch, waarin onze beloften de vele eters met verve bedienden, kon het talrijk opgekomen publiek zich opmaken voor een echte derby. Op een zwoele nazomeravond kwamen de mannen van Svelta Melsele op bezoek.

Beveren startte na een puike wedstrijd tegen Berlare met vertrouwen, maar met de bekerwedstrijd uit de voorbereiding in het achterhoofd stond iedereen op scherp om niet hetzelfde lot te ondergaan in de competitie. Na enkele minuten ging de bal al op de stip! Emiel De Schepper schakelde twee tegenstanders uit en werd gehaakt in het strafschopgebied. Onze kapitein Yves Van Lokeren zette zich achter de bal en zo kon Beveren al na twee minuten juichen. Door het warme drukkende weer en de defensieve houding van de bezoekers lag het tempo laag en was het een kwestie van geduldig zoeken om toe te slaan. En dat lukte ook toen Jim Van Osselaer zich knap vrij draaide en mocht aanleggen van buiten de kleine rechthoek en de 2-0 op het bord zette met een lage schuiver. 2-0 was dan ook een logische ruststand.

De tweede helft kwamen de leeuwen gretig uit de kleedkamer, hopend om de beslissende 3-0 snel te scoren. We waren nog maar net begonnen en Bultheel knalde van ver tegen de paal! Niet veel later was het wel prijs toen Van Osselaer de flank afliep en aan de overzijde Volckerick de bal kon binnen schuiven na een prachtige actie. De wedstrijd was gespeeld en Beveren speelde volwassen en gecontroleerd de negentig minuten uit. De Beverse defensie kende een rustige avond. In de laatste minuten werd de score nog verder aangedikt tot 5-0 via alweer Van Lokeren op penalty en voor de derde keer dit seizoen via Nathan Volckerick die ineens zijn visitekaartje afgeeft bij zijn nieuwe club.

Iedereen van het stamnummer 2300 genoot met volle teugen en ging feestend de avond in! Volgende week spelen we opnieuw een thuiswedstrijd en dit tegen de kampioen van vorig seizoen KVC Borsbeke om 20u00!

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, Huygens, Pepermans, Van Lokeren ©, Schwartz, Aerts, Bultheel (75’ De Pauw), Volckerick, Schelfhout (56’ De Vos), Van Osselaer (76’ Khetta), E. De Schepper.

Opstelling Svelta Melsele: Pauwels, S. Suy, T. Suy (61’ Dupont), Van Bergen, Janssens, Goossens (45’ Boulayoune), Bosman, De Weerd (61’ R. Vermincksel), Jabot, J. Vermincksel, Helincks.

Matchverloop: