Er stond een tripje naar Standaard Denderleeuw op het programma voor onze Leeuwen. De ploeg promoveerde vorig seizoen en doet het goed in haar eerste seizoen in de hoogste provinciale reeks. Enkele wijzigingen bij Beveren in vergelijking met vorige speeldag: Bultheel, Volckerick en doelman De Vylder kwamen bij de kern. Stef De Schepper, Aerts en Dahmany stonden niet op het blad.

Beveren nam het initiatief en werd al vroeg beloond wanneer De Vos vanop rechts de bal op het hoofd van Van Osselaer schilderde, de ervaren spits knikte beheerst het leer binnen. Denderleeuw had het moeilijk in de beginfase maar spelers als De Oliveira hebben geen uitgespeelde kansen nodig om gevaarlijk te zijn. Vanuit het niets zorgde hij zo ei zo na voor de gelijkmaker met een uithaal van ver. Gelukkig voor Beveren was Van Goethem alert en kon hij de bal net met de vingertop tegen de paal deviëren. Beveren was terug wakker maar verschillende pogingen Door Sinnaeve, Volckerick en Van Osselaer werden telkens knap door uitblinker bij de thuisploeg N’Sanga onschadelijk gemaakt. In blessuretijd van de eerste helft ging Beveren bijna nog de rust in met een dubbele voorsprong. Van Osselaer dribbelde op rechts zijn twee tegenstanders en doelman Baetens moest alles uit de kast halen om zijn schot te pareren. Het leer viel in de voeten van De Vos maar hij kon van dichtbij niet besluiten. Zo gingen we de rust in met 0-1.

De thuisploeg zette een tandje bij en wou de snelle gelijkmaker forceren. De onvermoeibare Muzinga en oude bekende van bij Schoonaarde Van Den Steen voerden de druk op. Het zorgde wel voor een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Van Goethem maar tot uitgespeelde kansen kwam Denderleeuw niet. Aan de overzijde verraste Van Osselaer doelman Baetens bijna met een verre poging maar uiteindelijk kon hij een pijnlijk doelpunt vermijden. De Beverse verdediging kwam niet meer in de problemen en onder impuls van het duo Bultheel – Sinnaeve controleerde geel-blauw de wedstrijd. Wanneer publiekslieveling Pieren diep werd gestuurd en hij de bal enig mooi over de doelman speelde was het nog tien minuten genieten voor de uitsupporters!

Beveren kan zo met vier overwinningen op rij de geel-blauw makkers van Sottegem ontvangen op zaterdagavond 18 november. Laat ons er net als vorig seizoen een voetbalfeest van maken!

Opstelling Standaard Denderleeuw: Baetens, D’Haeyer (85’ Baeten), N’Sanga, Van Den Berghe ©, Van Den Steen, Vanderheyden, Muzinga, Van Cutsem, Saeys, Kungambolo (73’ De Meerleer), De Oliviera.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer (66’ Pieren), De Vos, Huygens, Pepermans, Emiel De Schepper (45’ Schelfhout), Volckerick (73’ Put), Bultheel, Sinnaeve.

Wedstrijdverloop:

9’ geel Kungambolo

12’ 0-1 Van Osselaer

19’ geel De Oliviera

76’ geel Sinnaeve

80’ 0-2 Pieren

89’ geel De Vos en Van Den Berghe