Onze Engelse vrienden kunnen het zo mooi verwoorden, het was weer tijd voor European nights under the lights. Beveren was de gastheer voor FC Oslo op een typische droge herfstavond op de terreinen van de Freethiel. Met een leuke spandoek konden we onze Noorse vrienden verwelkomen en nadat de truitjes gewisseld werden door beide kapiteins konden we ons opmaken voor de aftrap.

Bij Beveren kregen heel wat jongens de kans om in een wedstrijd van niveau de negentig minuten nog eens vol te maken. Ook kregen enkele talentvolle youngsters de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Na een studieronde nam Oslo het balbezit voor zijn rekening in de beginfase van de wedstrijd. De bezoekers kozen steeds voor de voetballende oplossing en toonden ook waarom ze dat deden. Bij balverlies stormden er standaard drie Noren naar de Beverse man in balbezit om dat ronde ding terug te veroveren. Het was snel duidelijk dat ze naar Beveren waren afgezakt om op hun elan van hun sterke reeks in de competitie door te gaan. Bij Beveren zagen we gelegenheidskapitein Van Roeyen na een lange blessure eindelijk nog eens aan de aftrap verschijnen, centraal achterin vormde hij een duo met Pepermans. De eerste mogelijkheid was er voor de bezoekers na een te korte terugspeelbal op doelman De Schepper. Stef moest zich reppen uit zijn doel en kon de bal wegwerken. Hij raakte hierbij de bezoekende aanvaller die een strafschop claimde maar de scheidsrechter ging er niet op in. Onmiddellijk daarna een grote mogelijkheid aan de overzijde waar Sinnaeve te verrast was en hij trapte van zeer dichtbij recht op de uitstekend meevoetballende doelman Aboudi. Even later greep de onfortuinlijke Balogun na een rush op de rechterflank weer naar zijn dij en werd hij vervangen door Zinga. Ondanks de hoge pressing van de bezoekers heerste Put op het middenveld, altijd aanspeelbaar, rustig aan de bal en met een klare kijk verdeelde hij het Beverse spel. Zo kwam Beveren ook aan verschillende mogelijkheden en Aboudi had alle moeite met pogingen van Schelfhout en Dahmany. Het grote gestalte van Oslo gecombineerd met telkens uitstekende hoekschoppen en voorzetten was een constante dreiging op de Beverse verdediging maar onder meer door het goede werk van de jonge Van Vooren en Schwartz gingen we rusten met 0-0.

In de tweede helft kreeg Sinnaeve rust en mocht de jonge Van Den Berghe zijn officieel debuut maken. Van Roeyen ging een rij hoger spelen zodat Van Den Berghe centraal achteraan kon postvatten. Even later viel Put na een trap op de enkel uit en mocht ook Van Der Reysen zijn debuut maken. De gemiddelde leeftijd nam onmiddellijk een duik naar beneden maar het jeugdig enthousiasme in combinatie met de coaching van de ervaren Pieren zorgden ervoor dat Beveren de beste kansen kreeg. Schelfhout en Dahmany keken op geen enkele inspanning en vochten mooie, harde maar faire duels uit tegen hun Noorse collega’s. Iets na het uur werd de uitstekend ingevallen Zinga diep gestuurd op rechts, hij kon het overzicht bewaren en vond de inlopende Dahmany die het leer binnen kon lopen. Een opdoffer voor de bezoekers die onmiddellijk enkele wissels uitvoerden op zoek naar de gelijkmaker. De hardwerkende Pieren kreeg de moeilijke taak om als eenzame spits druk te zetten op de verdediging en ook de aanvallen mee op sleeptouw te nemen. Maar het klikte duidelijk goed met de ingevallen Van Der Reysen en de Noorse verdediging vertoonde toch enkele barsten in de afweer. Terwijl de Beverse verdediging de buitenspelval telkens opnieuw perfect uitspeelde, begonnen de schijnbaar onvermoeibare Fjellstad en Mossaelter toch op één van hun zeven longen te trappen en had Aboudi alle moeite om Van Der Reysen en Pieren van een doelpunt te houden. Toen Pieren dan knap de 2-0 binnen trapte werd hij onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het sein voor Oslo om het slotoffensief op te starten en Beveren kwam goed weg toen de ingevallen Okolo Belay moederziel alleen voor het doel wist te bereiken, gelukkig voor Beveren knalde hij onbesuisd over het doel van De Schepper. Bijna zeven minuten extra kwamen erbij en in die allerlaatste minuut was het nagelbijten wanneer Oslo nog een hoekschop mocht nemen. En daarbij was het doelman Aboudi die op een haar na de gelijkmaker miste. Scheidsrechter Altan Cayir maakte daarna een einde aan de wedstrijd en zo behaalde Beveren zijn eerste drie punten in de nieuwe Fenix trophy campagne.

Volgende wedstrijd in de Fenix trophy spelen we opnieuw thuis op 12 december tegen het sterke Engelse Lewes FC, maar eerst nu alle focus op de moeilijke verplaatsing naar SK Munkzwalm komende zondag om 16u00.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, Pieren, Van Roeyen ©, Balogun (27’ Zinga), Dahmany, Schelfhout, Pepermans, Van Vooren, Put (59’ Van Der Reysen), Sinnaeve (45’ Van Den Berghe), Schwartz.

Opstelling FC Oslo: Aboudi, Driscoll, Mossaelter, Fjellstad, Matos, Lemos, Reyes, Telle, Maach, Brodahl ©, Belay.

Wisselspelers: Ouhadou, Okolo, Roberts, Sowe, Fellus, Jarra, Jobe, Sarr, Gundersen.

Wedstrijdverloop:

65’ 1-0 Dahmany