Een natte en winderige herfstavond in Beveren, maar dat hield de leeuwen niet tegen om voor het stamnummer 2300 te komen supporteren! De jongens van Chris Janssens waren al vijf weken ongeslagen en daarbij zaten ook kleppers zoals Borsbeke en Vlaamse Ardennen. Beveren wou langs zijn kant de frustrerende 0-0 van tegen Lembeke achter zich laten met een overwinning.

De wedstrijd startte onmiddellijk aan een hoge intensiteit, het gaspedaal werd bij beide ploegen onverbiddelijk ingedrukt en zouden dit niet meer lossen tot aan de rust. De hoge intensiteit zorgde niet voor spetterend voetbal maar wel voor een open wedstrijd met veel duels en spankracht. In één van die duels kon De Schepper zich losmaken van zijn tegenstander en centraal oprukken vanaf de middencirkel. De spreekwoordelijke zee ging plotseling open en Emiel knalde onhoudbaar binnen! Voor de rust was Beveren enkel nog dreigend via schoten van afstand, maar de pogingen van Van Osselaer en Volckerick waren niet gekadreerd. De bezoekers waren vooral gevaarlijk op stilstaande fases met enkele vrije trappen vanop mooie plaatsen, maar geen enkele kon Van Goethem aan het werk zetten. In blessuretijd van de eerste helft stonden de bordjes bijna in evenwicht, maar Van Goethem kon met zijn vingertoppen een hard schot van net buiten de zestien tegen de paal duwen zodat we toch met 1-0 konden gaan rusten.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld: veel tempo, veel duels en twee ploegen die opzoek gingen naar een doelpunt. Eén van de mannen in vorm de laatste weken is ongetwijfeld onze doelman. En dat kon hij weer laten zien door twee uitstekende reddingen op korte tijd. Aan de overzijde vergaten Volckerick en Van Osselaer om de doodsteek uit te delen door de 2-0 niet binnen te schieten. Met drie verse krachten op het veld ging Beveren vol op zoek naar het tweede doelpunt. En dat kwam er ook nadat Pieren met een uitstekende actie de bal tot bij Dahmany kreeg op links, hij kapte naar binnen maar de doelman kon zijn schot nog net wegduwen. De bal viel daarna in de voeten van wie anders dan Nathan Volckerick die niet twijfelde en de wedstrijd besliste. In blessuretijd liet onze topschutter doelman Van Laere opnieuw kansloos met een hard laag schot net naast de paal. De hondstrouwe Beverse aanhang genoot en kan zich opmaken voor Europees voetbal!

Een knappe collectieve prestatie van onze leeuwen die niet keken op een inspanning meer of minder. Nu donderdag komt FC Oslo op bezoek en laten we Beveren nog eens genieten van het Europees toneel.

Volgende wedstrijd:

Thuiswedstrijd tegen FC Oslo op 26 oktober om 20u45, met dank aan matchbal sponsor Van Moerzeke Sierbestrating!

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer (69’ Pieren), De Vos (69’ Dahmany), Huygens, Pepermans, Aerts, Emiel De Schepper, Volckerick, Bultheel (79’ Put).

Opstelling FC Destelbergen: Van Laere, Present, Berghmans, Erikci, Daems (73’ Isci), Fordjour ©, Mertens, Nfor, Ingels (55’ Donkor), Speltdooren, Owusu.

Wedstrijdverloop:

8’ geel Van Lokeren

14’ 1-0 Emiel De Scheppper

36’ geel Aerts

39’ geel Van Osselaer