Geen simpele opdracht op speeldag 1 voor onze Leeuwen met de verplaatsing naar SK Berlare. Bij Beveren stonden er maar liefst zes nieuwe gezichten in de basis en was iedereen gebrand om zich te laten opmerken in de nieuwe shirts om zo de drie punten mee naar huis te nemen.

Beveren startte dan ook furieus en eiste het balbezit op. De nieuwe aanvallende krachten lieten zich meteen opmerken met snedige combinaties en brachten voetbal aan een hoog tempo met finesse, maar ook met veel kracht en inzet. En laat dat nu net zijn waar de Beverse aanhang enorm van kan genieten… Beveren kreeg zo in de eerste helft een hele resem mogelijkheden om op voorsprong te komen maar telkens zat er nog iemand van de thuisploeg tussen om dat te voorkomen. De beste mogelijkheid was er voor de hardwerkende Emiel De Schepper die enig mooi voorbij zijn tegenstander draaide maar oog in oog met de Berlaarse doelman de bal in hoekschop zag verdwijnen. De geel-blauwe verdediging voetbalde secuur en de supporters mochten kennis maken met de nieuwe backs die zowel verdedigend als aanvallend uitblonken. Een schitterende eerste helft waarbij enkel de voorsprong ontbrak.

Bij het begin van de tweede helft zagen we een ander Berlare. Beveren had natuurlijk veel energie verbruikt en de thuisploeg wou duidelijk de kentering forceren. Berlare speelde nu hoger en Mbola Manuel ging daarin voorop in de strijd en zorgde mee voor enkele gevaarlijke situaties voor het Beverse doel. Maar telkens zat de (na een lange en zware blessure) terug fitte doelman Van Goethem er goed tussen. Maar dat zorgde natuurlijk voor meer ruimte voor de snelle Beverse mannen. Op het uur werd Volckerick diep gestuurd en die bleef ijzig kalm oog in oog met Vandeputte. Het openingsdoelpunt werkte bevrijdend voor de leeuwen want Beveren nam terug de controle over. Even later kon Van Osselaer zijn sterke wedstrijd bekronen met de 0-2. Hij kapte zijn tegenstander uit en knalde vervolgens met links vanuit een scherpe hoek onhoudbaar binnen! Beveren controleerde verder de wedstrijd maar werd opgeschrikt wanneer Manuel vijf minuten voor tijd na een enig mooie actie de bal in doel krulde. Gelukkig bleef het bij de aansluitingstreffer en kon het stamnummer 2300 de eerste drie punter van het seizoen afvinken na een dijk van een wedstrijd!

Opstelling SK Berlare: Vandeputte, De Graef ©, Goossens (62’ Güngör), Armayones, Vanderhende, De Lee (69’ Schelstraete), De Vleeschouwer, De Schepper, Van Gyseghem, De Boeck, Manuel.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, Huygens, Pepermans, Van Lokeren ©, Schwartz, Aerts, Bultheel (82’ De Pauw), Volckerick (77’ Sinnaeve), Schelfhout, Van Osselaer (71’ Pieren), E. De Schepper.

Matchverloop:

5’ gele kaart Goossens

50’ gele kaart Van Osselaer

62’ 0-1 Volckerick

69’ 0-2 Van Osselaer

83’ gele kaart E. De Schepper