De eerste wedstrijd van 2024 voor het stamnummer 2300 was op verplaatsing naar FC Destelbergen. Destelbergen die na een aarzelende start aan een sterke tweede periode bezig zijn beloofde op zijn zware veld een te duchten tegenstander te worden. Toch was de openingsfase en de eerste grote kans voor KSKB. Maar de harde trap van Van Osselaer ging hoog in het zijnet. Aan de overzijde was na aarzelend verdedigen de eerste kans wel raak toen Mussche oog in oog met Van Goethem de 1-0 rustig binnen legde. Na een knappe actie van Put kon hij opnieuw de hardwerkende Van Osselaer in een schietpositie brengen maar zijn inzet belande terug in het zijnet. Even later werd Owusu gehaakt in de zestien meter en zette Mertens de thuisploeg op 2-0. Beveren miste onmiddellijk erna de aansluitingstreffer en op de fase die volgde kon Isci ongehinderd de 3-0 nog voor het halfuur binnen koppen. Net voor de rust kon Sinnaeve na goed werk van Put de 3-1 binnen knallen om zo Beveren terug moed voor de tweede helft te geven.

Beveren tapte uit een ander vaatje en de aansluitingstreffer zoefde centimeters naast de paal. Maar Destelbergen kon kort daarna na ongelukkig verdedigen de 4-1 scoren. Toch slaagde Van Osselaer er in om geel-blauw er terug in te doen geloven met de 4-2 na goed afleggen van De Pauw. Vijf minuten later kon de match er volledig anders uitgezien hebben, Pieren zet zich goed door maar zijn schot trof de paal. En alweer kan de thuisploeg onmiddellijk na zo’n fase scoren wanneer Mussche de 5-2 maakt. Frustratie bij Beveren die verhaal gaan halen bij de lijnrechter met een gele en rode kaart tot gevolg. Nadien kan Mussche de 6-2 en zijn hattrick nog bemachtigen.

Een zure namiddag voor geel-blauw dat veel te gemakkelijk doelpunten op cruciale fases in de wedstrijd slikten. Volgende week een nieuwe kans wanneer we op 20/01 Denderhoutem ontvangen om 20u00.

Opstelling FC Destelbergen: Degrendel, Present, Berghmans, Daems, Fordjour ©, Mertens (60’ Vunck), Mussche (79’ Donkor), ingels (75’ Erikci), Speltdooren, Isci (75’ Van Der Vloedt), Owusu.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer, Schelfhout (56’ Pieren), De Vos, Huygens, Aerts (71’ Van Vooren), Put (56’ Dahmany), Bultheel, Sinnaeve.

Wedstrijdverloop:

8’ 1-0 Mussche

24’ 2-0 Mertens (strafschop)

26’ 3-0 Isci

34’ Geel De Vos

44’ 3-1 Sinnaeve

44’ Geel Mussche

53’ 4-1 Mertens

55’ Geel Van Lokeren

56’ Geel Ingels

64’ Geel Vunck

65’ 4-2 Van Osselaer

70’ 5-2 Mussche

70’ Geel Van Goethem

70’ Rood Pieren

74’ 6-2 Mussche