Een wedstrijd tegen de geel-blauwe broeders van Sottegem toont aan dat het voetbal toch nog altijd een feest kan zijn. Beide clubs hebben een band opgebouwd en kijken uit naar de onderlinge confrontaties. Het spandoek “Zij zijn Sot, wij zijn gek” verwelkomde de bezoekers en de aftrap kon gegeven worden door matchbalsponsor Pool at u.

Bij Beveren ontbraken enkele spelers door blessures met onder meer topschutter Volckerick en Aerts. De Sottegemse ziekenboeg zat al overladen vol en tot overmaat van ramp viel dan ook nog hun topschutter Christiaens uit! Dat zorgde ervoor dat we niet het flitsende en voetballende Sottegem zagen zoals gewoonlijk. Maar nu had coach Vanden Houten geen andere keuze dan zijn noodploeg in een defensieve opstelling op het veld te plaatsen. Dit in combinatie met de natte schuivende ondergrond was goed voetbal brengen zeer moeilijk, maar beide teams gingen er vanaf het eerste fluitsignaal met 200% tegenaan. Want vriendschap of niet, zolang die negentig minuten bezig zijn wil je natuurlijk winnen… Het was een kansarme eerste helft waarbij Sottegem alles heel goed dicht hield en het opletten was voor de stevige tegenprikken van de bezoekers. Maar de Beverse verdediging loste dat telkens goed op. Aan de aanvallende kant zat er bij elke poging wel een been of lichaamsdeel in de weg zodat Beveren wel wat hoekschoppen kon bemachtigen, maar doelman Ronse bedreigen lukte niet. Zijn collega aan de overkant Van Goethem had ook een rustige eerste helft en de wijze woorden aan de zijlijn: wie scoort die wint rolden al over de tongen. Een kansarme wedstrijd wil niet automatisch zeggen dat het saai was, de snedige duels en het voetbal tegen hoog tempo zorgden ervoor dat de eerste vijfenveertig minuten er snel op zaten. 0-0 was een logische ruststand.

Een noodgedwongen wissel bij de rust wanneer Emiel De Schepper geblesseerd moet binnen blijven en zo Put mocht invallen. Maar het spelbeeld veranderde niet. Beveren bleef zoeken achter het gaatje of de bal die goed viel, terwijl Sottegem nog steeds gevaarlijk was bij elke uitbraak. Coach Smet rekende op verse krachten Pieren en Dahmany om mee de strijd aan te gaan in een wedstrijd die steeds potiger werd. Maar Beveren schrikte plots op wanneer Janssens alleen op doelman Van Goethem kon gaan! Maar het Beverse sluitstuk staat al een heel seizoen fantastisch te keepen en hij kwam er als winnaar uit. De fase daarop stuurde Put zijn maatje Pieren diep en die twijfelde geen seconde om met een waar kanonschot doelman Ronse geen kans te laten. Vorige week konden Put en Pieren als invallers de wedstrijd vast leggen en nu braken ze hem open. Toen even later een schot van Schelfhout vanuit een scherpe hoek afweek en de 2-0 op het bord stond was de wedstrijd beslist en pakt Beveren 15/15!

We wensen onze Sottegemse vrienden nog enorm veel succes toe in het verdere verloop van de competitie en hopen dat hun pech eens mag ophouden… We zien elkaar terug op 16 maart 2024! Maar nu moet de focus naar volgende week voor de derby op Haasdonk!

We are Beveren!

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer (66’ Pieren), Schelfhout, De Vos (66’ Dahmany), Huygens, Pepermans, Emiel De Schepper (45’ Put), Bultheel, Sinnaeve.

Opstelling SV Sottegem: Ronse, Hellebaut, Van De Maele ©, Janssens, Van De Walle, Van Den Noortgate, Delaruelle (66’ Den Tandt), De Leeuw, Meuleman (85’ Deneyer), Hauspie, Cottens (70’ De Beck).