De leider SK Munkzwalm kwam op bezoek naar Beveren. Munkzwalm is aan een sterke ongeslagen reeks bezig en staat zo stevig aan de leiding in de competitie. Een hele klus na de 0/6 voor Beveren om in het spoor van Drongen te blijven. Het Beverse middenveld kon nog altijd niet rekenen op Emiel De Schepper, Sinnaeve, De Vos en de geschorste Put.

De wedstrijd begon dan ook nog eens rampzalig voor geel-blauw. De Schepper kon een eerste poging nog redden maar de bal belande in de voeten van Vanhoolandt die al na enkele minuten de 0-1 kon maken. Munkzwalm zat onmiddellijk in een zetel en met hun enorm snelle linkerflank was het opletten voor Beveren. Veel kansen waren er niet de eerste helft maar het zeer potig Munkzwalm had de wedstrijd wel onder controle en wachtte geduldig zijn kans af om toe te slaan. Maar voor de rust vielen er geen doelpunten meer en was het bijsturen voor coach Smet om terug in de wedstrijd te komen.

Bij de start van de tweede helft ging Van Osselaer onmiddellijk zijn kans en had doelman De Groote alle moeite met zijn poging. Hij duwde de bal in de voeten van Volckerick en de clubtopschutter twijfelde niet om de 1-1 op het bord te zetten. Dat doelpunt zorgde ervoor dat de rust bij Munkzwalm opeens verdwenen was en Beveren had nu de bovenhand. Het was opletten voor de tegenaanval maar geel-blauw ging op zoek naar de voorsprong. Munkzwalm probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen met veel overtredingen en jammer genoeg begon de thuisploeg mee te doen en zagen we de laatste twintig minuten niet veel voetbal meer. Langs beide kanten stapelden de gele kaarten en frustratie zich op en had de wedstrijdleiding voor beide ploegen wel een andere kleur van kaart kunnen tonen. Het bleef na nog enkele discutabele buitenspelgevallen voor beide teams bij 1-1. Beide ploegen hadden elk één helft de bovenhand en gingen elk naar huis met gevoel dat er meer in zat.

Door het verlies van Drongen komt Beveren nu op twee punten van de rechtstreekse promotieplaats. Een extra reden om mee op de bus te stappen naar onze kameraden van Sottegem deze zaterdag!! Inschrijven kan nog steeds…

Opstelling KSK Beveren: De Schepper, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Osselaer, Dahmany (70’ Pieren), Schelfhout, Huygens, Aerts, Volckerick (81’ Van Roeyen), Bultheel (86’ Pepermans, Van Vooren.

Opstelling SK Munkzwalm: De Groote, Knipping, Slagmulder, Rasschaert, Vanhoolandt, Denijs, Ulens ©, Jens De Landtsheer, Vander Haegen, Jonas De Landtsheer, Carijn( 88’ Callebaut).

Wedstrijdverloop:

2’ 0-1 Vanhoolandt

5’ geel Jonas De Landtsheer

32’ geel Carijn

37’ geel Dahmany

46’ 1-1 Volckerick

55’ geel Volckerick

60’ geel Vander Haegen

76’ geel Ulens

79’ geel Van Lokeren