Na twee zware nederlagen was winst de enige optie in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Denderleeuw moest en zou het kind van de rekening worden en Beveren nam dan ook onmiddellijk het initiatief. Die druk naar voor zorgde dan ook voor het nodige gevaar. Eerst hielp de bezoekende verdediging door de bal bijna in eigen doel te deviëren. Daarna zonderde Bultheel knap Van Osselaer af maar die raakte de paal. Maar kort daarna was het dan toch raak wanneer Van Osselaer het overzicht bewaarde en Volckerick bediende voor de 1-0. Beveren had de wedstrijd stevig onder controle maar het schrikte op toen er na een bizarre fase de bal voor doel bleef hangen en Ngoma de bordjes terug in evenwicht kon brengen. De Leeuwen waren compleet van slag en Denderleeuw voerde de druk op. Via de stevige flankaanvallers en de onvermijdbare De Oliveira kwamen de bezoekers gevaarlijk opzetten. Maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijden hielden de Leeuwen zich nu wel goed staande op verdedigend vlak en gaven we geen enkele kans weg. Kort voor de rust kon Beveren nog eens dreigen via De Vos maar zijn schot ging net voorlangs.

In de tweede helft kregen we het Beveren terug dat we gewoon waren. Vol overgave, passie, strijdlust en met goed aanvallend voetbal zagen we de thuisploeg de tweede helft aanvatten. Maar het Beverse vizier stond niet op scherp want de talrijke uitgespeelde kansen gingen telkens voorlangs of werden door doelman De Raes uit het doel gehouden. Maar het stamnummer 2300 gaf niet op en het kreeg wat het verdiende. In de gietende regen gesteund door het publiek bleven ze elkaar steunen en vochten ze voor elke meter. En wanneer Pepermans de opstormende Sinnaeve voor de zoveelste keer zag vertrekken voor een rush naar voor twijfelde hij geen seconde en schilderde hij de bal op zijn hoofd. De doelman stond aan de grond genageld en heel Beveren ontplofte na de winning goal in blessuretijd!

Een deugddoende overwinning voor geel-blauw dat nu zaterdag opnieuw thuis speelt in de inhaalwedstrijd tegen SK Denderhoutem. Aftrap om 20u00.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Roeyen (50’ Schelfhout), Van Osselaer (90’ Van Vooren), De Vos (65’ Dahmany), Huygens, Pepermans, Volckerick, Bultheel, Sinnaeve.

Opstelling KSSV Denderleeuw: De Raes ©, Geerts, D’Haeyer (60’ Du Seuil), N’Sanga ( 85’ Van Den Steen), Van Den Berghe, Ngoma, Vanderheyden, Muzinga, Cutsem, Saeys (75’ Meerleer), De Oliviera.