De opdracht was duidelijk voor Beveren, tweemaal winst en Drongen mocht geen enkel punt meer behalen en dan was de promotie een feit. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar zolang er kans is dan moet je ervoor gaan.

De afwezigheid van Van Lokeren, De Pauw, Bultheel en Emiel De Schepper zorgden voor heel wat herstructurering in de centrale as en was het even zoeken voor geel-blauw. Voor de bezoekers was een punt voldoende en hinkten zo ongetwijfeld op twee gedachten. Drongen kwam al meteen op voorsprong via De Bruyne en maakte de opdracht er niet eenvoudiger op. Maar na de openingsfase nam het stamnummer 2300 het commando over en voerde het de druk op. Enkele uitstekende mogelijkheden gingen er niet in en bleef het bij de rust 0-1.

Een wrang gevoel bij de rust want na een sterke eerste helft zat er meer in. En dat gevoel werd nog wranger wanneer vrijwel onmiddellijk na de aftrap de 0-2 valt. De veer brak bij velen wetende dat er nu drie doelpunten nodig waren. Ook de nodige pech met het buitenspel hielp niet en al snel vielen er nog twee doelpunten. Maar desondanks werd er nog wel gestreden voor de eerredder en die kwam er ook via de altijd hardwerkende Van Osselaer. Even voor tijd dikte Drongen de score nog aan en veroordeelde het Beveren tot de eindronde. Proficiat aan KVE Drongen met de terugkeer naar het Nationale voetbal en voor de faire wedstrijd met geen enkele kaart.

Maar voor de eindronde van start gaat spelen we eerst nog de laatste wedstrijd van de competitie op het veld van SKL Doorslaar dat nog een kleine kans heeft om zich te redden.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, Van Osselaer ©, Dahmany (59’ Balogun), Schelfhout, De Vos, Huygens (74’ Van Roeyen), Pepermans, Aerts, Van Vooren, Volckerick, Sinnaeve (80’ Put).

Opstelling KVE Drongen: Frans, Van Belle, Vandevyvere, Baert ©, Sy, De Rock, Samimi (76’ Vanhaverbeke), De Bruyne (11’ Pander), Wymeels, Lambrecht (73’ Sobrie), Vanpoucke.

Wedstrijdverloop:

9’ 0-1 De Bruyne

48’ 0-2 Wymeels

56’ 0-3 Samimi

69’ 0-4 De Rock

86’ 1-4 Van Osselaer

89’ 1-5 Sobrie