SK Berlare verkeerde al enige tijd in goede doen en was een te duchten tegenstander. Bij Beveren ontbraken er nog steeds wat ervaren pionnen met Aerts, Sinnaeve en ook Emiel De Schepper. Zo kreeg de jeugd zijn kans en die deden dat niet onaardig.

Maar het was in de eerste helft vooral overleven en deden de rushes van Armayones, Agushev en De Graef Beveren pijn. Maar Van Goethem hield telkens goed stand in de één tegen één situaties om zo de nul op het bord te houden. En wanneer hij dan toch een keer geklopt was kon hij rekenen op zijn kapitein om de bal van de lijn te keren. Net voor de rust leek het dan toch raak te zijn voor de Puiten maar De Conick zijn vizier stond nog niet op scherp zodat we met een 0-0 de rust in konden gaan en daar mochten we blij om zijn.

De coach stuurde bij en het begon beter te draaien bij KSKB. Met enkele mogelijkheden tot gevolg. Maar net wanneer je dacht dat de wedstrijd zou kunnen kantelen ging Armayones er op rechts vandoor en presenteerde hij de 0-1 aan op het spreekwoordelijke dienblaadje voor De Coninck. Berlare morste nadien nog met de kansen en met maar één doelpunt verschil is blijft de spanning in de match. Zo kreeg Beveren nog enkele kansen om gelijk te maken. Maar Van Osselaer zag zijn actie niet beloond worden en zijn schot ging rakelings voorlangs. Nadien zagen we nog een goede doelman Van Gerven die onder meer een vrije trap van Schelfhout kon pareren. Het slotoffensief kreeg nog een klap toen Van Lokeren een tweede gele kaart kreeg en met een man minder was er geen beginnen meer aan en bleef de stand  0-1.

Nog eens een nederlaag voor Beveren die even de zinnen kunnen verzetten in Engeland om dan op bezoek te gaan bij FC Kleit.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, Pieren (45’ Dahmany), De Pauw, Van Lokeren ©, Van Roeyen (45’ Cockheijt), Van Osselaer, Schelfhout, Huygens, Van Vooren, Volckerick (75’ Put), Bultheel.

Opstelling SK Berlare: Van Gerven, De Graef © (60’ De Lee), De Coninck, Armayones, Agushev (82’ Güngör), Vandenhende, Broeckaert, De Vleeschouwer (82’ Clocheret), De Schepper, Van Gyseghem, De Boeck.

Wedstrijdverloop:

53’ 0-1 De Coninck

72’ geel Van Lokeren

85’ geel/rood Van Lokeren