KSK Beveren klimt verder in de stand na een beklijvend duel tegen FC Kleit dat zo de periodetitel misloopt.

KSK Beveren kon bij winst de (gedeelde) top vijf binnen sluipen en kon na de sterke prestaties van de voorbije weken met vertrouwen afzakken naar FC Kleit. Kleit, mede-promovendus, kon op zijn beurt bij winst zich enigszins verrassend verzekeren van de eerste periodetitel na een uitmuntende seizoensstart. Van Goethem stond terug tussen de palen en Van Roeyen keerde terug uit schorsing, Hos en Sinnaeve ontbraken door blessures.

De wind en regen zorgden voor zware omstandigheden maar dat belette beide ploegen niet om er meteen vol tegenaan te gaan. De eerste mogelijkheden waren voor Beveren, maar zowel De Vos als Put konden de doelman niet verschalken. Daarna kwam de thuisploeg tweemaal gevaarlijk opzetten, toen een voorzet door de wind een vreemde curve aannam en Van Lokeren een hard schot van dichtbij kon afblokken. Aan de overkant viel uiteindelijk wel de vroege voorsprong wanneer een voorzet van Pieren slecht werd weggewerkt en Segers met links de bal ineens op de slof nam aan de rand van de backlijn: een enig mooi doelpunt van onze ervaren middenvelder. Tot de rust was het al Beveren wat de klok sloeg. Maar zowel Put als Schelfhout konden op het zware terrein oog in oog met de doelman niet afwerken. Van Lokeren probeerde het dan maar eens vanop ruime afstand maar zijn vlam werd knap in corner geduwd. De daaropvolgende corner werd door De Pauw op de lat gekopt. En nog was het niet gedaan: Pieren en Put kwamen nogmaals dichtbij de 0-2 maar de kopbal van dichtbij ging recht op de doelman en Put besloot na een schuifpartij net naast.

Een zeer krappe en gevaarlijke voorsprong voor de Leeuwen met nog een helft te spelen en dat besefte ook De Vos die knap drie man omspeelde en dan de bal net naast schoof. Onmiddellijk erna kreeg Beveren een ijskoude douche toen het via een corner de 1-1 binnen kreeg. Het leek een kantelmoment in de wedstrijd maar dat was zonder Schelfhout gerekend. Op de ontzettend zware ondergrond zette hij vol aan en zijn rechtstreekse tegenstander voelde het ongetwijfeld kraken tot achter zijn oren. Hij zette de bal hard voor en de constant dreigende De Vos knalde Beveren terug op voorsprong. Beveren vond zijn elan van de eerste helft terug, maar eerst De Vos en daarna Put konden de sterk keepende doelman niet kloppen. Tot alweer Schelhout zich lostrok op de flank en de bal voor bracht, de voorzet bleef hangen en Put knalde onhoudbaar binnen. De Leeuwen bleven voor de aanval kiezen en Put heerste op het middenveld, zijn technische bagage illustreerde hij nogmaals aan de cornervlag waar hij zijn twee belagers enig mooi in de wind zette. Kleit kwam daarna nog tweemaal gevaarlijk opzetten maar Van Goethem pakte knap de inzet van de doorgebroken speler. Beveren zocht nog een vierde doelpunt maar de doelman stond knap te keepen en bracht uitstekend redding op de kopbal van De Pauw en het schot van de doorgebroken Balogun die amper tien seconden op het veld stond. Laatste mogelijkheid kwam nog op naam van de onvermoeibare De Vos: in blessuretijd trok hij eerst een verdedigende spurt van baklijn tot baklijn om de bal te heroveren en daarna mee de aanval op te zetten, jammer genoeg bleef zijn schot steken in de modder net voor de doellijn.

Een schitterende hardbevochten maar oververdiende overwinning in verschrikkelijke weersomstandigheden. KSK Beveren komt na deze drie punter op een gedeelde vijfde plaats, maar alles ligt zo dicht tegen elkaar in deze reeks dat het elke week verandert. Komende thuismatch ontvangen we onze geel-blauwe broeders van Sottegem, allen op post om er één groot geel-blauwfeest van te maken!

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Pepermans, Van Lokeren, Emiel De Schepper, Segers, Schelfhout (82’ Balogun), Van Roeyen, Put, Pieren (89’ Van Der Coelden), De Vos.

Opstelling FC Kleit: Pieterjan Maenhout, Meire, Impens, Van Hoecke, Blomme, Vuyts (85’ Verscheure), Demeyer, Olivier Maenhout (85’ Kokur), Laceur, De Busschere (65’ Van Renterghem).

 

Doelpunten:

-         13’ 0-1 Segers

-         51’ 1-1 Laceur

-         57’ 1-2 De Vos

-         63’ 1-3 Put

Gele kaarten:

-         73’ Demeyer

-         84’ Vuyts

-         88’ Van Renterghem

-         88’ Van Lokeren

-         93’ Van Hoecke