KSK Beveren gaat na een verdienstelijke partij voetbal de zomerstop in.

We gingen op bezoek bij Fenixx Beigem Humbeek in de eerste ronde van de interprovinciale eindronde. De ploeg gelegen in Vlaams-Brabant zag op het einde van de reguliere competitie de titel net aan zich voorbij gaan en moest zo aan de bak in de eindronde. Op een week tijd werd de ziekenboeg overladen met spelers zodat de selectieproblemen meer dan aanzienlijk waren. Stef De Schepper, Balogun, Vergauwen en De Pauw werden in vergelijking met vorige week er nog aan toe gevoegd. De kern is dit seizoen echt uitgeperst geweest tot op het bot. Met slechts veertien namen op het blad kregen we het debuut van Van Steelant in doel, Zinga met zijn tweede basisplaats van het seizoen. De jonge Mathijs De Witte zat voor het eerst op de bank, alsook Sidy Ceesay die voor zijn laatste wedstrijd van zijn carrière stond. Hos, Emiel De Schepper en Schelfhout waren niet volledig fit maar stonden wel aan de aftrap.

Beveren speelde vrank en vrij en legde via vlotte combinaties zeer goed voetbal op de mat. De frisse Zinga werd zo verschillende keren diep gestuurd en zorgde voor de eerste gevaarlijke momenten voor doel. Maar jammer genoeg ging de eerste poging aan de overzijde er meteen in: Shehu zijn schot week af op een Bevers been en Van Steelant was kansloos. Koude douche voor geel-blauw dat wel verder ging op zijn elan. De sterk spelende De Schepper probeerde dikwijls centraal de bakens te verzetten maar de laatste pas wou er maar niet uitkomen. Tot overmaat van ramp zorgde een misverstand tussen doelman en verdediging dat Shehu de 2-0 in een leeg doel mocht binnen leggen. De 2-0 ruststand zorgde voor een vertekend beeld in een zeer goede eerst helft.

In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld, ook de thuisploeg moest zwoegen na een lang seizoen en onder leiding van de hardwerkende Put en Sinnaeve probeerde Beveren de bakens te verzetten. De Vos kwam zo tweemaal dicht bij de aansluitingstreffer. Ondertussen mocht De Witte zijn debuut maken voor het eerste elftal door de bedrijvige Zinga te vervangen. Even later mochten Hos en Schelfhout die beiden een sterke wedstrijd hadden gespeeld gaan rusten voor Van Vooren en Ceesay die zo de laatste minuten in zijn mooi gevulde carrière inging. Na een knappe doorsteekpas van Pieren kon De Vos eindelijk de eerredder binnen leggen maar jammer genoeg oordeelde de lijnrechter dat hij net buitenspel stond.

Na het laatste fluitsignaal mochten de spelers nog een welverdiende “merci Beveren” ontvangen van de meegereisde supporters die stillaan de ontgoocheling aan het inwisselen zijn voor trots. Met opgeheven hoofd en borst vooruit kon KSK Beveren van het veld stappen en kijken we nu al uit naar het seizoen van de bevestiging, u toch ook!?! Bedankt voor vrijwilligers, supporters, spelers, coaches,… Het was een fantastisch seizoen, dat smaakt naar meer!

Opstelling Fenixx Beigem Humbeek: Verleysen, Seminerio, Shehu (92’ Bomans), Verliefden, F Caira, Hendrickx, G Caira (87’ Waeben), Laureys, Van Stichel, Kimvay (81’ Gueli), Robberechts © (90’ Van Rode).

Opstelling KSK Beveren: Van Steelant, Sinnaeve, Pepermans, Schelfhout (85’ Van Vooren), Zinga (75’ De Witte), De Vos, Emiel De Schepper, Put, Pieren, Van Lokeren ©, Hos (85’ Ceesay).

Doelpunten:

- 16’ 1-0 Shehu

- 32’ 2-0 Shehu

Gele kaarten:

- 28’ Kimvay

- 37’ Sinnaeve

- 89’ Verliefden