KSK Beveren komt alleen aan de leiding na een overwinning op karakter tegen een moedig Heikant-Zele.

 De verplaatsing naar Heikant is traditioneel altijd een moeilijke voor Beveren. Vorig seizoen kon er na vele jaren pas voor de eerste maal gewonnen worden, andere jaren was het altijd net niet en leek het alsof het daar spookte voor de geel-blauwen. Voor deze verplaatsing kon Beveren geen beroep doen op de broers De Schepper en de geblesseerde Sinnaeve, De Vos kwam terug bij de kern na zijn schorsingsdag.

 Geen studieronde op het compacte veld van Heikant waar de thuisploeg met veel inzet onmiddellijk bij de zaak was en in de openingsfase drie uitgelezen kansen de nek omwrong. Van Goethem en zijn verdediging stopten de pogingen telkens op de doellijn. Na twintig minuten spelen moest Van Goethem weer tussenbeide komen op een doorgebroken speler, hij kon de bal net voor de neus van de aanstormende spits in hoekschop tikken maar dat leidde tot een stevige botsing tussen de twee waarbij onze doelman er een schouderluxatie aan overhield. Hij kon de schouder zelf terug in de juiste positie plaatsen maar moest uiteraard vervangen worden en is helaas maanden buiten strijd. Consternatie alom want er was deze wedstrijd geen doelman op de bank meegenomen door de afwezigheid van Stef De Schepper. Niemand minder dan Johan Segers mocht na al die jaren de handschoenen nog eens aandoen voor het stamnummer 2300 (in het seizoen 2001-2002 zat hij al eens driemaal op de bank in de allerhoogste klasse, destijds als beloftevolle doelman). Hij toonde even later met een ware pantersprong dat hij het keepen nog niet verleerd was en hij had het Beverse publiek onmiddellijk in steun. Heikant stond iets voor het halfuur een koude douche te wachten, want het cliché “wie zijn kansen niet afmaakt krijgt er zelf één binnen” in het voetbal is onvermijdelijk. Zo onvermijdelijk als... Vergauwen. De bal komt na een stilstaande fase in de voeten van Van Lokeren die de bal centraal terug voor brengt, de Heikantse verdediging stapte te laat uit en Vergauwen schuift de 0-1 op het bord. Eerste kans, eerste doelpunt voor de leider in eerste provinciale. Beveren was wakker geschoten en Heikant had een zeer knappe redding nodig van Kesteleyn om een kopbal van De Pauw over de lat te duwen. Daarna volgt een ongelukkig moment toen kort voor de rust Mpati de bal van een Beverse speler probeerde te ontfutselen, beide spelers ten val kwamen, en het been van Mpati in het gras bleef steken met een zware blessure tot gevolg. Mpati werd onder luid applaus met de draagberrie naar binnen gedragen. Kort daarna volgde het rustsignaal. We wensen Matthias en Chris een spoedig herstel toe!

We krijgen een beter Beveren te zien na de rust met meer balbezit en nu loerend op de tegenaanval. Goed voetbal was wegens de omstandigheden niet echt mogelijk en dan is het de kunst om de knop te kunnen omdraaien en de wedstrijd op karakter naar je toe trekken. Wat ook zo gebeurde, Heikant probeerde het vooral met afstandsschoten,stilstaande fases en de lange bal. Maar telkens was er een Bevers been of hoofd dat in de weg stond om te blokken. En als er toch eens een schot doorkwam konden we rekenen op één blok ervaring in het doel! Beveren probeerde het gaatje te vinden maar telkens was de laatste pas of aanname er te veel aan tot De Vos perfect diep werd gestuurd en hij ijzig kalm afwerkte. Een zucht van opluchting rolde van de sfeervolle tribune en Beveren had de drie punten binnen handbereik en speelde de match volwassen uit. En als u zich afvraagt hoe het nog met de gelegenheidsdoelman ging dan was zijn uitleg: "ik heb genoten van begin tot het einde". Wanneer je denkt dat hij ons niet meer kan verrassen dan haalt hij een clean sheet binnen als doelman. Laat ons nog een paar maanden genieten van onze blonde krijger, net zoals we nu aan het genieten zijn van onze leidersplaats. We gaan nog zo lang mogelijk op deze wolk proberen te zitten en als we er dan toch af moeten vallen zal een leeuw ook wel op zijn pootjes terecht komen.

Komend weekend volgt er de moeilijke verplaatsing naar Berlare in de finale van de tweede periode waarin Melsele nog één punt voor staat op ons. Allen daarheen om onze leeuwen naar een mogelijke periodetitel te schreeuwen, que sera sera.

Opstelling Heikant Zele: Kesteleyn, Janssens, Van Eetvelde (86’ Murphy), Derde,Christiaens, Mpati (40’ Rombaut), Y Poppe (75’ Willockx), Steeman, Uyttersprot, M Poppe, Ysewijn.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem (20’ Balogun), Van Lokeren © (82’ Vermeire), Van Roeyen, Hos, De Pauw, Pepermans, Segers, Vergauwen (83’ Heyrman), Schelfhout, De Vos, Pieren (76’ Put).

Doelpunten:

27’ 0-1 Vergauwen

62’ 0-2 De Vos

Gele kaarten:

39’ De Vos

54’ Schelfhout