Na de zege tegen SK Sint-Niklaas moesten de Leeuwen nu op bezoek bij Herleving Red Star Haasdonk. Haasdonk heeft uiteraard nog weinig geheimen. Er zijn al heroïsche duels uitgevochten geweest tussen onze beide clubs. Beveren kon vooralsnog slechts één keer winnen en dat was al geleden van 17 december 2017 toen het 3-2 werd voor geel-blauw.

Een goedgevulde Poerdam zag Haasdonk stevig uit de startblokken schieten: de thuisploeg legde het tempo hoog en zette Beveren onder druk hoog op het veld. Het openingskwartier was dan ook voor Herleving en dat resulteerde in een drietal mooie kansen. Eerst kon De Rauw aanleggen maar zijn schot was recht op doelman Stef De Schepper, die voor de tweede week op rij in doel stond om de zieke Van Goethem te vervangen. Haasdonk was gevaarlijk met een vrije trap op een mooie positie en via Aheyenka die de rechterbovenhoek viseerde, maar beide pogingen gingen over het doel van onze jonge doelman. Daarna ging de rood-witte storm liggen en herstelde Beveren het evenwicht, meer nog: het werd de betere ploeg. De eerste doelpoging kwam op naam van De Vos, maar zijn inzet op een corner ging net voorlangs. Het gevaar kwam nu vooral vanop links via de immer bedrijvige Schelfhout en de ervaren Hos. Maar de gevaarlijke voorzetten van Schelfhout konden door zowel Put als De Vos niet afgewerkt worden. Hos op zijn beurt zocht het hoofd van Segers maar onze ervaren middenvelder zag de bal net voor zijn neus weggehaald worden. Haasdonk trok achteruit en koos voor de counter en dat loonde wanneer vijf minuten voor de rust De Vos een Beverse aanval net niet kon afronden. De Rauw werd op de counter snel diep gestuurd en vertrok randje buitenspel naar het Beverse doel: hij twijfelde niet en legde de bal knap binnen. Een koude douche voor Beveren dat de match in handen had op dat moment. Net voor rust kwam Haasdonk nog dicht bij een tweede treffer maar de Haasdonkse aanvaller trapte staalhard hoog in het zijnet. We gingen dus de rust in met een 1-0 achterstand.

Geen wissels bij de start van de tweede helft en Beveren kreeg nog 45 minuten om een gaatje in de georganiseerde afweer van Haasdonk te vinden. Ondanks veel balbezit was het moeilijk om door de dubbele gordel te geraken en het duurde tot de 63ste minuut wanneer de sterk spelende Put via een vrije trap het hoofd van De Vos vond en zo de bordjes terug in evenwicht bracht. Het tempo werd daarna uit de match gehaald door vele overtredingen en wissels, alsook door een blessure van pechvogel van de avond Thomas Balogun. Thomas stond nog maar twee minuten op het veld toen hij na een contact geblesseerd het veld terug moest verlaten. Het goede voetbal moest nu plaats maken voor inzet en hard werken en dat leidde tot veel overtredingen en gele kaarten voor beide ploegen. Haasdonk kon op één van de stilstaande fases bijna scoren wanneer een vrije trap mooi over de muur ging maar eindigde als doeltrap voor De Schepper. De hardwerkende Pieren vocht zich daarna nog eens tot aan de achterlijn maar zijn uitstekende voorzet verraste zowel vriend als vijand. De laatste kans was voor de uitstekend spelende De Vos die zijn schot vanuit een moeilijke positie zag afwijken en zo bijna Van Steen verschalkte. Maar het steeds betrouwbare sluitstuk van de thuisploeg kon een late overwinning voor Beveren vermijden met een mooie save. Zo bleef deze mooie en spannende derby steken op een 1-1 gelijkspel waarbij Beveren door het geleverde spel toch weer het gevoel heeft gehad dat er meer uit te halen viel. 

Volgende week ontvangen we Heikant Zele die samen met ons zijn gepromoveerd vorig seizoen, supporters op post voor deze belangrijke confrontatie!

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, Hos, De Pauw, Van Lokeren, Pepermans (81’ Vermeire), Segers, Pieren, Schelfhout (81’ Van Der Coelden), De Vos, Put (65’ Balogun) (67Emiel De Schepper), Van Roeyen.

Opstelling HRS Haasdonk: Van Steen, Dhont, Chantah (75’ Kanteh Ndaw), Van Laere, De Rauw (67’ Verbraeken), Aheyenka (79’ Onana), Van Moeseke, Vanthournout, Pieters, Melo, Borghgraef.

Doelpunten:

Gele kaarten: