KSK Beveren wint na een sterke tweede helft van Eendracht Zele en nestelt zich mee in de top van het klassement.

Met Eendracht Zele ontving Beveren een traditieclub die het dit seizoen een beetje moeilijker heeft dan andere seizoenen, al haalden ze onlangs een knap punt tegen leider Borsbeke en konden ze vorige week 5-0 winnen van Sottegem. Bovendien stonden ze voor het eerst terug oog in oog met hun voormalige coach Kristof Smet.

Zele begon stevig aan de wedstrijd en zette met veel volk druk op de bal: dat resulteerde dan ook in drie aardige mogelijkheden, maar geen enkele ging tussen het kader. Beveren herstelde het evenwicht na een twintigtal minuten en probeerde van achteruit te voetballen, maar vond de combinatie niet door de kort opzittende spelers van Zele. Beveren dreigde een paar keer vanop afstand en als de korte combinatie dan toch lukte dan kwam de laatste pass er net niet uit. Het stevige spel van Zele zorgde voor veel middenveldvoetbal en de vele overtredingen deden geen goed aan het tempo van de wedstrijd. We gingen dan ook rusten met een logische 0-0 op het bord.

Coach Smet stuurde bij en voerde ook één wissel door: Emiel De Schepper voor Segers. Reeds in de eerste seconden was Zele gevaarlijk maar al weken staat de Beverse verdediging op punt en ook dit gevaar loste men op. Schelfhout trok zich daarna op gang via de linkerflank: hij sneed naar binnen, vond De Vos en die stak subliem de pas herstelde Pieren alleen voor doel. De doelman twijfelde even om uit te komen en Pieren werkte mooi af. 1-0 en de vraag of het spelbeeld nu ging veranderen bij een voorsprong voor de thuisploeg. Beveren was bevrijd en drukte het gaspedaal volledig in. Vijf minuten later was het opnieuw prijs via dezelfde drie namen: Schelfhout weer over links naar De Vos, die voelde Pieren in zijn rug en liet de bal heerlijk door de benen lopen om Yordi alleen voor de doelman te zetten. Die twijfelde niet en scoorde zo tweemaal op drie minuten. Een volledig andere tweede helft dus en ook een hoog tempo want Zele gaf zich niet gewonnen. Er waren nog enkele mogelijkheden langs beide kanten maar Beveren controleerde de wedstrijd en speelde deze zeer volwassen uit. Het laatste wapenfeit was voor de goed ingevallen Sinnaeve die zijn tweede van het seizoen kon maken toen hij vijf minuten voor tijd een corner knap binnen werkte.

Het Beverse publiek werd dus weeral verwend. De laatste nederlaag dateert ondertussen van 1 oktober tegen Berlare als we de Europese wedstrijd tegen FC United of Manchester niet meerekenen. Volgende wedstrijd is de moeilijke verplaatsing naar Borsbeke die door een 3-1 nederlaag tegen onze sterk spelende buren van Melsele (15/15) hun leidersplaats kwijt zijn. Iedereen op post om onze leeuwen aan te moedigen. Wedstrijd start om 19u30 in de Pastorijstraat 12, 9552 Borsbeke.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, Pepermans, Segers (46’Emiel De Schepper), Schelhout, De Vos, Van Lokeren, Van Roeyen, Put (68’Sinnaeve), Hos, Pieren (75’ Balogun).

Opstelling Eendracht Zele: Van Den Abbeele, Heylen, De Smit,Macharis (87’ Haentjens), Van Acker, De Gucht, Cooreman, De Bruyne, Ucak (72’Thyssen), Kint, Badi (78’ Van Ransbeeck).