KSK Beveren wint de topper tegen FC Kleit na een zinderende wedstrijd en blijft zo de koppositie bezetten in eerste provinciale.

Op een koude zaterdagavond in Beveren namen de eerste en de derde in het klassement het tegen elkaar op. Kleit had nog een eitje te pellen nadat het op de laatste speeldag van de eerste periode de titel aan hun neus voorbij zagen gaan na een thuisnederlaag tegen geel-blauw. Bij de thuisploeg was Sinnaeve nog steeds geblesseerd en zat De Vos een gele schorsingsdag uit. Zo kwam eindelijk Vergauwen voor het eerst in competitie aan de aftrap dit seizoen.

Er was geen sprake van een studieronde in deze topper. Kleit vatte de wedstrijd met een hoog tempo aan en kwam snel op voorsprong na een zeldzaam foutje van onze doelman. Maar enkele ogenblikken later ging Vergauwen neer in het strafschopgebied en ging de bal op de stip. Naar goede gewoonte zette Van Lokeren deze feilloos om en was alles te herdoen na tien minuten voetbal. Kort daarna stond de 2-1 bijna op het bord toen de deklat redding bracht voor de bezoekers. Kleit kwam daarna gevaarlijk opzetten maar de Beverse afweer acteerde weer op hoog niveau en gaf geen krimp. Voor de rest van de eerste helft zagen we twee ploegen die vol overgave mooi voetbal op de mat brachten en het talrijk aanwezige publiek verwenden. Kort voor de rust was het moment van Vergauwen aangebroken, op twee minuten tijd gaf hij Kleit een mokerslag door tweemaal scoren. Het Beverse publiek ging al feestend voor een kwartier naar binnen.

De tweede helft kwam traag op gang, Beveren had de kloof geslagen en Kleit moest even bekomen. Beveren loerde op de counter en gaf het initiatief aan de bezoekers, die een paar keer dichtbij kwamen maar telkens ging de bal voorlangs. Het was weer Vergauwen die knap diep gestoken werd en zijn hattrick heerlijk tegen de touwen jaagde. Het Beverse publiek was ondertussen niet meer te stoppen, het joeg de decibels de hoogte in en zette de yellow and blue army op repeat. Als kers op de taart moest het mooiste moment van de avond nog komen wanneer in blessuretijd de ingevallen Balogun eindelijk zijn eerste doelpunt voor de leeuwen kon maken. Iedereen inclusief de bank werd uitzinnig van blijdschap omdat de ban gebroken was voor de hardwerkende youngster. Zo zie je dat de coach van deze spelers een groep gemaakt heeft. In combinatie met een vurig publiek resulteert dat voorlopig in de leidersplaats. Laat dit sprookje nog maar even duren…

Volgende week is er de altijd moeilijke verplaatsing naar Heikant Zele die hun vel zonder meer duur zullen verkopen. Supporters op post!

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Pepermans, Segers, Vergauwen (72’ Balogun), Schelfhout, Van Lokeren, Van Roeyen, Hos (81’ Put), Pieren (75’ Vermeire), De Schepper.

Opstelling FC Kleit: Hautekeete, Pieterjan Maenhout, Meire, Impens, Van Hoecke, Blomme, Demeyer, Olivier Maenhout, Vuyts, De Busschere, De Smet.