KSK Beveren deed afgelopen weekend wat het moest doen en hield de zege thuis na een overtuigende prestatie tegen mede-promovendus Heikant Zele. Onze Leeuwen staan nu stevig in de middenmoot en gaan met gerust gemoed de winterperiode in.

Na een 4 op 6 in de derby’s van de afgelopen weken, moest Beveren bevestigen tegen Heikant dat kon terugblikken op een degelijke competitiestart en in het zog van onze Leeuwen in de buik van het klassement was terug te vinden. Bij de thuisploeg ontbrak Yannick Van Roeyen met een gele schorsing. Doelman Van Goethem kwam na ziekte terug in de selectie, net als (voor het eerst) de jonge Nalan Heyrman.

Beveren startte verschroeiend aan de wedstrijd en bracht vooral dreiging vanop de flanken. Gevaarlijke voorzetten van Hos, Pieren en De Vos werden echter net op tijd weggewerkt door de bezoekers. Yannick Put kwam in scoringspositie, maar kraakte zijn schot. Johan Segers kopte een hoekschop net over doel en ook een uitgelezen mogelijkheid voor Schelfhout werd in extremis nog van de lijn gehaald. Toch kregen de bezoekers na 20 minuten misschien wel de grootste kans, toen een schijnbaar ongevaarlijke stilstaande fase via Hos bijna in eigen doel belandde: de paal bracht gelukkig redding. Even later viel het doelpunt aan de overkant: een prima aangesneden hoekschop werd verschroeiend binnengekopt door Joeri Sinnaeve. Beveren ging meteen op zoek naar een uitdieping van de score, maar Hos, Put en vooral de zeer bedrijvige Pieren kenden voorlopig geen geluk bij de afwerking. Vooral de spectaculaire karatetrap van Pieren verdiende meer, maar zijn poging à la Di Canio ging net naast.

Een krappe en risicovolle voorsprong dus bij de rust, maar Beveren was niet van plan zich in de luren te laten leggen. Bovendien kenden de bezoekers niet hun meest gelukkige avond: middenvelder Chris Mpati ging in de fout aan de rand van backlijn en werd getrakteerd op een tweede gele kaart én een strafschop tegen. Een hard verdict voor Heikant en een opportuniteit voor Beveren om een belangrijke stap naar de zege te zetten: Yves Van Lokeren zette, alweer, de elfmeter feilloos om. Onze Leeuwen hadden de verdienste om voor de aanval te blijven kiezen en lijken wekelijks elkaar beter en beter te vinden. De Heikantdefensie zag nu sterretjes en het was Thibeau De Vos die op het uur na een prachtige individuele actie de score op 3-0 bracht. Tien minuten later zette Pieren de 4-0 eindscore op het bord, nadat hij goed gevolgd was op een kanonschot van Schelfhout. Balogun en Pepermans kregen nog kansen om te scoren, maar de bezoekers werden gespaard van een afstraffing.

KSK Beveren is nu vier wedstrijden op rij ongeslagen en nestelt zich in de middenmoot, op slechts 5 punten van de leidersplaats maar evenzeer op 5 punten van de degradatiezone. Het wordt een zeer spannende competitie, zoveel staat vast. Bijzonder fijn om te zien was de sfeer en gezelligheid die door de Heikantfans werd meegenomen uit Zele. Met een volle bus en de nodige toeters en trommels werden hun spelers een hele match lang gesteund, zoals het ook hoort! Veel succes aan onze tegenstander in de rest van het seizoen!

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, Hos, De Pauw, Van Lokeren, Pepermans, Segers (63’Van Der Coelden), Pieren (84’ Heyrman), Schelfhout, De Vos (68’ Balogun), Put, Sinnaeve.

Opstelling Heikant: Allaert, Janssens, Rombaut (63’ Willockx), Van Eetvelde, Derde, Mpati, Yannick Poppe, Zahriou (71’ Christiaens), Steeman (63’ D’Hollander), Uyttersprot, Michael Poppe

Doelpunten:

Gele kaarten: