KSK Beveren wint de derby van Beveren met 2-0 van HRS Haasdonk en komt terug aan de leiding in eerste provinciale.

Beveren tegen Haasdonk is altijd een speciale wedstrijd, een wedstrijd waar er voor Beveren meestal wel iets misging om de overwinning te behalen. De mooie opkomst op deze zaterdagavond bewees dat deze wedstrijd leeft in de gemeente en beide teams willen die natuurlijk dan ook net iets meer winnen dan een andere wedstrijd.

Bij Beveren ontbraken er op het terrein wel wat spelers door blessures en schorsingen: geen Segers, Hos, Van Goethem en Van Der Coelden op het wedstrijdblad. Van Roeyen en Emiel De Schepper keerden beiden terug in de selectie. Wegens de Europese wedstrijd van dinsdag werd deze op het kunstgrasterrein afgewerkt om het G-terrein te sparen.

De vele toeschouwers kregen in de eerste helft niet veel waar voor hun geld, beide ploegen waren voorzichtig in hun opbouw en potig in het afbreken. Dat resulteerde in een kansarm en evenwichtig openingskwartier. Bij Beverse zijde was er al een vroege wissel nodig wanneer Van Lokeren met een blessure naar de kant moest en Van Roeyen koud het veld in gestuurd werd om zijn positie over te nemen. Niet veel later kregen we de beste kans van de eerste helft te zien en die was voor de bezoekers. Maar gelukkig voor geel-blauw bracht De Pauw redding op de lijn. Beveren dreigde met afstandsschoten van Vergauwen, Schelfhout en De Vos en net voor de pauze was aan de overkant De Rauw te verrast op een voorzet die iedereen passeerde en hij kon niet besluiten. We gingen de rust in met een logische brilscore.

Haasdonk kwam goed uit de kleedkamer en Beveren dankte de prima keepende De Schepper om de nul op het bord te houden. Beveren herstelde snel het evenwicht en aangevuurd door de supporters ging het op zoek naar de voorsprong. Die kwam er al snel wanneer een afvallende bal in de voeten van Put belandde en die zonder twijfelen de bal tegen de netten knalde! Dat doelpunt werkte bevrijdend voor de leeuwen die nu de match in handen namen en op zoek gingen naar dat tweede doelpunt. En dat kwam er ook wanneer De Vos de mogelijkheid kreeg om uit te halen en Van Steen kansloos de pegel uit de netten moest vissen. Beveren kon nu controleren en loerde op de counter, het kwam zo nog dicht bij de 3-0 maar zowel De Vos als Balogun konden niet besluiten. Maar dat maakte het feestje van spelers en supporters na het laatste fluitsignaal er niet minder om.

Het werd nog een dubbelslag, want door het gelijkspel van Borsbeke komt Beveren terug aan de leiding.

Opstelling KSK Beveren: S De Schepper, De Pauw, Pepermans (86’ Vermeire), Sinnaeve, Vergauwen (87’ Nicanor), Schelfhout, De Vos, Van Lokeren (20’ Van Roeyen), Put, Pieren (71’ Balogun), E De Schepper.

Opstelling HRS Haasdonk: Van Steen, Van Roy, Raaymakers (75’ Agar), De Rauw, Ivens, Aheyenka, Onana (75’ Van Laere), Vanthournout, Pieters, Van Reeth, Borghgraef.