Na regen komt zonneschijn zegt het cliché, en dat was zondag niet anders. Zaterdag viel het nog met bakken uit de lucht, maar op de eerste thuismatch van het seizoen mochten de paraplu’s ingeruild worden voor een zonnebril. KSK Beveren wou de kater van op Sint-Denijs doorspoelen, terwijl KSK Grembergen wou verder bouwen op een zeer verdienstelijke partij tegen één van de titelfavorieten, SK Munkzwalm. Grembergen verloor met 2-3, maar had misschien wel recht op meer. Beveren was dus gewaarschuwd en wist van waar het gevaar kon komen. Beveren miste Pieren en Van Lokeren door privé-verplichtingen, De Vos en Pepermans waren hun vervangers in de selectie. Beiden mochten ook meteen starten.

Beveren nam van in het begin het heft in handen en eiste meteen het balbezit op: de twee snedige flanken Schelfhout en Balogun zorgden voor het nodige gevaar. Via de linkerflank kwam ook de eerste kans: Segers werd goed afgezonderd en omspeelde simpel de verdediging, maar zijn aflegger kon door Van Der Coelden niet worden binnengewerkt. Even daarna kwam de enige kans in de eerste helft voor Grembergen, maar een vrije trap op een interessante plaats werd over en naast getrapt. Na het wegwerken van een corner kon de bedrijvige Balogun een counter opzetten, waarbij doelman Smekens ver uitkwam en zich miskeek op de bal. Balogun ging de doelman voorbij en zette vanop de achterlijn voor, maar miste net dat tikkeltje overzicht om een vrije medemaat te bereiken voor het lege doel. Beveren voelde dat er iets mogelijk was en kon voor de eerste keer De Vos lanceren, maar zijn poging ging vanuit een scherpe hoek nipt naast. Ondertussen was de wedstrijd een half uur bezig en weer vond De Vos een gaatje in de verdediging: op volle snelheid kon hij twee verdedigers verschalken, maar de derde was er net te veel aan. Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam op naam van de sterk spelende Hos die met een knal vanop afstand Smekens bijna kon verrassen. We gingen de rust in met 0-0 na een meer dan degelijke eerste helft van de Leeuwen.

Na de sterke eerste helft konden we uiteraard geen wissels bij de thuisploeg noteren na de rust. De eerste goede mogelijkheid kwam er weer voor onze linksback Hos. Hij zette zich na een mooie combinatie goed door en zijn voorzet verraste iedereen en waaide net niet in doel. Meteen erna konden we nog eens gevaar van Grembergen noteren. Weer lag de bal op een mooie positie maar ook deze vrije trap leverde geen gevaar op. Op het uur waren er verse benen nodig bij Beveren en net wanneer trainer Smet een dubbele wissel ging uitvoeren ging de onfortuinlijke Geertsen neer nadat zijn schot geblokt werd. Hij werd van het veld gedragen met een zware enkelblessure en we wensen onze middenvelder dan ook een spoedige en vlotte revalidatie toe. Kilometervreter Van Der Coelden mocht ook gaan rusten en in hun plaats kwamen Put en De Schepper het veld op. Het Bevers slotoffensief kon beginnen. Meteen hadden de wissels hun impact, Schelfhout zette scherp voor en De Vos kwam een teen te kort om binnen te tikken. Een doelpunt hing in de lucht en een slecht weggewerkte corner werd terug voor doel gebracht maar de pegel van Hos ging net langs de verkeerde kan van de paal buiten. Vermeire mocht daarna gaan rusten en met Van Eyk kwam er een extra spits in: meteen na zijn invalbeurt kwam de bal bij hem en kon hij in de draai op doel besluiten maar zijn schot ging recht op doelman Smekens af. Het gevaar kwam nu vooral over rechts: met nog 10 minuten op de klok kon de immer aanwezige Schelfhout zich nog eens doorzetten, maar zijn lage voorzet kon Balogun net niet bereiken. De laatste poging kwam er nog 3 minuten voor tijd toen Van Eyk na een heerlijke combinatie het strafschopgebied inging. Iedereen verwachte een schot maar hij legde mooi af voor een moegestreden De Vos die in één tijd wild over besloot. Het betekende meteen het einde van de wedstrijd want er kwam, nogal vreemd, geen blessuretijd bij.

Ook na de tweede wedstrijd moet de Beverse aanhang met een dubbel gevoel naar huis. Onze leeuwen speelden een zeer goede wedstrijd waarin ze weinig tot geen kansen hebben weggegeven en veel hebben gecreëerd. Het was het een prestatie waar we op verder kunnen bouwen en hopelijk kunnen we na twee gelijke spelen de overwinning vieren komende zaterdag in de derby tegen Melsele.

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, Hos, Pepermans, De Pauw, Vermeire (67’ Van Eyk), Segers, Geertsen (59’ De Schepper), Van Der Coelden (59’ Put), Balogun, Schelfhout, De Vos.

Opstelling KSK Grembergen: Smekens, Windey, Dierickx, Anrys, Dierick (69’ El Marnissi), Van Houte, Vermachelen, De Coeyere, Ryckaert, Van Bossuyt, Thiebaut (40’ Van Hauwermeiren).

Gele kaarten: 40’ Dierickx, 65’ Vermeire.