KSK Beveren mocht KSV Sottegem ontvangen en dat betekende dus een ouderwetse kraker, eentje uit de oude doos, geel-blauw tegen geel-blauw, … Noem het hoe je het wil maar dat de avond vol nostalgie en historiek hing dat kon niemand verbazen. De kameraden van Sottegem hadden net het 100-jarig bestaan mogen vieren en dat feestje hadden ze op de bus naar Beveren uiteraard verdergezet.

 

Bij Beveren een aantal wijzigingen op het wedstrijdblad: Sinnaeve en Hos keerden terug uit blessure, terwijl Van Lokeren ontbrak met een schorsing. De aftrap werd bovendien gegeven door niemand minder dan clublegende Jimmy Potithai die bij tegenwoordig bij Rupelmonde het mooie weer maakt. Hij was bovendien in het goede gezelschap van onze trouwe supporter en sfeerverzorger Olivier Chovau, alsook de met de Sottegemfans meegereisde Cytnhia Braem, dochter van wijlen Urbain Braems, een legende bij beide clubs. Ook Sottegemvoorzitter Didier De Baere schoof mee aan de aftrap die werd geschonken door onze trouwe partner Pool@U, vertegenwoordigd door de jonge Matteo Vanpoucke.

 

Uiteraard werd er ook gevoetbald. De wedstrijd ging op een hoog tempo van start en de eerste kansen waren voor de thuisploeg: Schelfhout vond De Vos en die zette Put oog in oog met de doelman, maar zijn schot ging via de doelman in hoekschop. Op de daaropvolgende corner kwam de doelman ver plukken, maar hij kon de bal niet klemmen: gelukkig voor hem werd de bal net voor de neus van Sinnaeve ontzet. Aan de overzijde profiteerde onze sterke tegenstander van een foutje in de verdediging door nonchalant afschermen van de bal en werd de alleenstaande Heymans in de backlijn gevonden, die koelbloedig afwerkte. Dubbel pech voor Beveren wanneer de gelijkmaker onterecht werd afgekeurd voor buitenspel. De bal werd doorgespeeld door een Sottegemse voet naar Schelhout die De Vos vond maar het feestje mocht dus niet doorgaan. Even later was het wel raak wanneer een schot van Pieren eerst nog werd gered door de doelman, in de voeten van Schelhout belandde en die draaide de bal van buiten de baklijn over de doelman binnen. Daarna kwam Sottegem gevaarlijk opzetten: eerst kon Van Roeyen nog de meubelen redden en even later ging na een goede voorzet een kopbal net voorlangs. Maar vijf minuten voor de rust was het wel raak: Sottegem ging op wandel op de rechterflank en toen een Beverse verdediger weggleed, lag de weg naar het doel open voor Houck die mooi afwerkte. Net voor rust probeerde Schelfhout zijn kunstje nog eens over te doen maar de bal ging deze keer centimeters over.

 

Bij het begin van de tweede helft zette De Vos zicht sterk door, maar de doelman pakte en Pieren knalde de herneming in het zijnet. De counter die volgde bracht de bal pijlsnel over rechts en werd door de beresterke Deleenheer afgewerkt: de 1-3 op het bord. Boeken toe zou je denken maar Sinnaeve verstuurde vijf minuten later Schelfhout diep en die vond De Vos de laatste weken blindelings. Dat was ook nu het geval en Beveren zat terug in de wedstrijd. Meer nog het klom op gelijke hoogte, wanneer de pas ingevallen Vermeire enig mooi Pieren zijn zesde doelpunt van het seizoen aanbood. Pieren moest even later naar de kant met een spierblessure en omdat alle wissels opgebruikt waren mocht onze jonge doelman Stef De Schepper in de spits postvatten. Na de 3-3 werd het nog een paar keer warm voor het Beverse doel maar Van Goethem stond pal en liet zich niet meer verschalken.

 

3-3 was een mooie en juiste uitslag in een avond waar historie en vriendschap centraal stonden: een ode aan het provinciale voetbal door twee stokoude geel-blauwe clubs die nog steeds barsten van het leven. Er werd getoond dat supporters van verschillende clubs in dezelfde competitie elkaar kunnen vinden en misschien is dat in deze tijden van het voetbal wel het belangrijkste doel geweest van de avond: tonen dat het ook op een andere manier kan. Dit was de geel-blauwe manier…

 

We wensen onze nieuwe/oude kameraden nog veel succes in het verdere verloop en kijken al uit naar de return. Ook veel beterschap aan de onfortuinlijke Meuleman en bij ons Yordi Pieren die beiden hopelijk niet lang uit zullen zijn.

 

KSK Beveren neemt het komende zondag op tegen Excelsior Mariakerke, de zevende in het klassement. Dat doen onze Leeuwen met veel vertrouwen na de glansprestatie in Europa, die hopelijk in de competitie kan worden omgezet in drie punten!

 

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Pepermans (65’ Balogun), Sinnaeve, Segers (70’Emiel De Schepper), Schelfhout (77’ Vermeire), De Vos, Van Roeyen, Put, Hos, Pieren (83’ Stef De Schepper).

 

Opstelling: KSV Sottegem: Van Der Meulen, Hellebaut, Van De Maele, Janssens, Heymans, De Coene, Houck, Delaruelle (83’ Van De Walle), De Leeuw (73’ De Witte), Meuleman (55’Van Den Noortgate), Deleenheer.

 

Doelpunten:

 

-       10’0-1 Heymans

-       29’1-1 Schelfhout

-       37’1-2 Houck

-       50’1-3 Deleenheer

-       56’2-3 De Vos

-       80’3-3 Pieren

 

Gele kaarten:

 

-       57’Van Roeyen

-       71’De Pauw