Borsbeke wint de topper tegen KSK Beveren in eerste provinciale en heeft de titel binnen handbereik.

Voor deze mooie affiche kon het stamnummer 2300 geen beroep doen op Van Goethem, Vermeire, Hos, Geertsen, Van Roeyen en Sinnaeve. Schelfhout keerde terug uit schorsing en op de bank zagen we opnieuw de jonge leeuwen Zinga en Van Vooren.

De talrijk opgekomen supporters zagen een eerste helft met zeer weinig tot geen kansen. Beveren had dan wel het meeste van het balbezit maar beide doelmannen hoefden geen bal te pakken. Toch was het een aangename wedstrijd om naar te kijken met enorm veel inzet en intensiteit bij beide ploegen. Maar beide ploegen hielden elkaar perfect in evenwicht en dus gingen we rusten met een logische 0-0 op het scorebord.

Dezelfde tweeëntwintig spelers kwamen terug het veld op en we kregen nog een kwartier lang hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft: veel strijd, passie en inzet maar geen uitgespeelde doelkansen. Het was wachten tot er een goal uit de lucht kwam vallen om de wedstrijd open te breken. En jammer genoeg gebeurde dat aan de voor ons verkeerde kant. Coppens had inspiratie gehaald bij de doelpunten van Vlaamse Ardennen twee weken geleden. Hij liet een inworp éénmaal botsen en nam van ver deze ineens op de slof, De Schepper was verrast en kon enkel maar kijken hoe de 0-1 op het uur in doel verdween. Knap doelpunt van de verdediger van Borsbeke. De opdracht van Beveren werd er zo niet simpeler op en leek onmogelijk toen enkele minuten later bij een hoekschop De Middeleer niet veel in de weg gelegd werd om de 0-2 te scoren. Maar zoals een duiveltje uit een doosje was het Vergauwen die er één minuut later 1-2 van kon maken en terug spanning in de wedstrijd bracht. Beveren nam risico’s en zette alles op alles om op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar op de tegenaanval maakte Schamp op het einde van de wedstrijd de 1-3 en was de wedstrijd uiteraard gespeeld.

Borsbeke heeft na deze winst de titel zo goed als binnen, terwijl Beveren nu vier punten (of 1 indien Mariakerke uit competitie stapt) in te halen heeft op St-Denijs en de bonus op Sottegem krimpt tot drie punten. Het beloven nog drie spannende wedstrijden te worden voor het rechtstreekse promotie ticket. Volgende wedstrijd is op het veld van onze geel-blauwe vrienden van Sottegem in een direct duel voor de top vijf. Maar eerst een kleine pauze tijden de paasvakantie die hopelijk voor beterschap kan zorgen voor de Beverse ziekenboeg. Als we de resterende wedstrijden dezelfde mentaliteit op de mat kunnen brengen moet het zeker lukken om onze top vijf plaats vast te houden en wie weet nog meer…

Opstelling KSK Beveren: S De Schepper, De Pauw, Pepermans (84’ Put), Segers, Vergauwen, Schelfhout, De Vos, Balogun (89’ Zinga), Van Lokeren ©, Pieren, E De Schepper.

Opstelling KVC Borsbeke: Vanzeebroeck, De Middeleer ©, Ringoot, De Kegel, Baeyens, Coppens, Van Den Steen (82’ Janssens), Elaut, Van Keer, Schamp, Bellon