St-Denijs komt met 0-3 winnen en mag zich opmaken voor het nationale voetbal volgend seizoen.

Het was enorm hard puzzelen voor de coach met een lange lijst afwezigen: Van Goethem, Van Lokeren, Hos, Pepermans, Vermeire, Geertsen en Segers. De geblesseerde Van Roeyen wou nog éénmaal de pijn verbijten en verscheen zo aan de aftrap.

Beveren startte niet slecht en rekende op het gevaar via de snelle flanken Balogun en Schelfhout. Na enkele halve kansen en afstandsschoten kwam de eerste grote mogelijkheid wanneer Schelfhout knap diep werd gestuurd en die op zijn beurt Vergauwen vond maar die besloot van dichtbij op De Jonghe. Sinnaeve kreeg de afvallende bal in de voeten maar trapte de herneming net naast het doel. De bezoekers herstelden langzaam aan het evenwicht maar zonder grote kansen te creëren. Tot De Meyer in het straatje werd gestuurd en die werkte zeer beheerst af. Toen even later De Meyer met een subtiel tikje in blessuretijd van de eerste helft de 0-2 binnen legde werd de opdracht een stuk moeilijker. Dat was dan ook ineens de ruststand.

We kregen hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft te zien met Beveren die druk vooruit probeerde te zetten en de bezoekers die geduldig hun kans op de tegenaanval aan het afwachten waren. Beveren kwam nog wel eens in de buurt van de aansluitingstreffer maar op een kopbal van Vergauwen stond De Jonghe uitstekend te keepen. Beveren speelde alles of niks en kwam goed weg toen een vrije trap op de deklat uiteen spatte. Maar de nekslag kwam er toch vijf minuten voor tijd wanneer De Meyer alleen op De Schepper mocht afgaan en zijn derde van de namiddag binnen trapte.

Zo promoveert St-Denijs naar derde amateur en treed KSK Beveren binnen enkele weken aan in de eindronde. Maar eerst maken we zondag nog de verplaatsing naar Grembergen die elke kans op de mogelijke redding nog willen grijpen natuurlijk.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, De Pauw ©, Sinnaeve, Vergauwen (75’ De Maeyer), Schelfhout, De Vos, Balogun, Van Roeyen, Put (72’ Zinga), Pieren, Emiel De Schepper.

Opstelling KVV Sint-Denijs Sport: De Jonghe, Verbruggen, Ntobo, Gaye, Praet, De Meyer, Langeraert, Lamote (70’ Vanacker), Van De Velde, Martens © (90’ Da Silva), Schoonjans (86’ Machtelinckx).

Doelpunten:

- 0-1 37’ De Meyer

- 0-2 45’ De Meyer

- 0-3 83’ De Meyer

Gele kaarten:

20’ Put

67’ Langeraert

77’ Schelfhout