Met KSK Beveren en SK Berlare stonden twee ploegen tegenover elkaar die vorige speeldag hun eerste keer verloren. Beveren beet met 2-0 tegen Denderhoutem in het stof en Berlare verloor een spektakelwedstrijd met 5-3 tegen Kleit. Het was ook de eerste maal dat beide ploegen het tegen elkaar zouden opnemen.

Bij Beveren waren er twee wijzigingen bij de elf starters, Sinnaeve kreeg zijn eerste basisplaats en ook Van Eyk stond terug aan de aftrap. Berlare startte stevig en Van Lokeren voorkwam met een goede tussenkomst meteen het eerste gevaar. Na een kleine tien minuten herstelde Beveren het evenwicht en kreeg het meer grip op de wedstrijd: Sinnaeve ontdeed zich van twee tegenstanders en De Vos werd voor de eerste maal bereikt, maar zijn knal ging voorlangs. Onmiddellijk erna kwam Berlare opzetten langs de linkerflank met een mooie combinatie, de gevaarlijke voorzet werd door een goede tussenkomst van Sinnaeve onderschept. Twintig minuten zijn we intussen aan het voetballen en het tempo lag hoog,  Beveren kreeg langzaam de bovenhand terwijl Berlare wat achteruit kroop. Het Beverse gevaar kwam vooral van Put en Hos. Eerst verschalkte Put zijn twee belagers aan de cornervlag en werd zijn harde voorzet nog weggewerkt, daarna was hij zelf aan het kanon maar doelman Van Brussel haalde de bal knap uit zijn rechterbenedenhoek. Een beetje later kon een telkens hoog storende Hos Van Eyk bereiken maar zijn kopbal ging recht op de doelman af. Op het half uur kwam er nog eens een snelle counter van Berlare waarbij Van Lokeren vol risico met een tackle in het eigen strafschopgebied de bal kon heroveren. We zitten alweer aan de overkant wanneer alweer Hos de bal hoog op het veld kan heroveren: hij bedient de vrijstaande De Vos in het strafschopgebied, maar het is duidelijk dat onze topschutter van vorig seizoen zijn vizier nog niet volledig op scherp staat wanneer zijn poging in het zijnet beland. Met nog vijf minuten voor de rust krijgt Berlare een vrije trap aan de zijlijn die strak voor doel word gebracht, de verdediging krijgt de bal niet goed weg en speelt de bal recht in de voeten van Armayones die beheerst afwerkt. Beveren is wat van slag en loopt bijna net als vorige week terug in de val wanneer net voor de rust de Berlaarse spits de tegenaanval wild over schiet. 

De tegengoal vlak voor de rust heeft Beveren wat de benen afgesneden, want het is Berlare dat het best uit de kleedkamer komt. Tot drie maal toe moet een schot in de eigen zestien meter afgeblokt worden. Maar het is slechts uitstel van executie, De Coninck pakt meters met de bal aan de voet en wanneer de spreekwoordelijke zee maar blijft opengaan knalt hij heerlijk vanop 25 meter binnen. Beveren probeert daarna nog iets te forceren via Put en De  Vos maar het is Agushev die moederziel alleen aan de tweede paal de 0-3 tegen de touwen kopt. Coach Smet brengt meteen Schelfhout en De Schepper op het veld en binnen de minuut staat het 1-3. Van Brussel kan eerst nog een pegel van onder de lat halen maar Van Eyk trapt de rebound hoog binnen, meteen ook de eerste goal voor onze nieuwe spits. Het gaf hem duidelijk vertrouwen want een minuut later moet Van Brussel goed tussenkomen op zijn stevig schot. We zijn nog altijd maar vijf minuten verder na de 0-3 wanneer Schelfhout zich achter een vrije trap zet na een duw fout op Van Eyk. Hij vuurt een raket af en Van Brussel is kansloos bij de 2-3.  Bij Berlare was er even vertwijfeling na die twee snelle doelpunten en Beveren duwde door en dwong Berlare op enthousiasme naar achter. Maar dat enthousiasme werd een kwartier voor tijd de kop in gedrukt wanneer Tim De Schepper een vrije trap vanop ruime afstand ongehinderd kon binnenkoppen.  Coach Smet stuurde Van Lokeren naar voor en dat zorgde direct voor de nodige dreiging. Eerst ging zijn schot in de draai over het doel, daarna vond hij Hos die met een streep Van Brussel aan het werk zette. Beveren probeerde nog wel maar de laatste kans was nog voor Berlare, de al weken uitstekend keepende Van Goethem redde knap in de korte hoek.

Veel ontgoochelde gezichten na afloop waarin de Beveren supporter weer naar huis moet met het gevoel dat er iets meer in zat. Het volwassen en efficiënte voetbal van Berlare zaterdag toonde nog maar eens aan dat bijna elk foutje in deze reeks afgestraft wordt. Na dit tweede verlies op rij moet Beveren met een 5/15 terug op zoek naar een driepunter komende speeldag op bezoek bij de Vlaamse Ardennen in Ronse. 

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, Hos, De Pauw, Van Lokeren, Pepermans, , Segers, Sinnaeve (60’ Emiel De Schepper), Van Der Coelden (79’ Van Roeyen), Put (60’ Schelfhout), De Vos, Van Eyk.

Opstelling SK Berlare: Van Brussel, De Graef, Van Ransbeeck, Armayones, Agushev (90’ Clocheret), Broeckaert, De Lee, De Coninck, Tim De Schepper (93’ Van Der Heyden), Van Gyseghem, Manuel (65’ Agbo).

Doelpunten: 

Gele kaarten: