KSK Beveren wint de laatste match voor de winterstop tegen een sterk SK Denderhoutem en blijft zo bovenaan meedraaien.

 

Het was lang geleden maar coach Smet moest noodgedwongen puzzelen door schorsingen. Pepermans, Hos en Put zaten één schorsingdag uit. Zinga Nicanor werd beloond voor zijn sterke Fenix Trophy prestaties met zijn eerste selectie van het seizoen.

 

De koude belette de Beveren niet om goed te starten: de eerste aanval was meteen prijs toen de onvermijdelijke Pieren de bal aan de rand van het strafschopgebied kreeg en die met links in de winkelhaak poeierde. Enkele minuten later was het bijna 2-0 toen Vermeire zich goed kon doorzetten en de bal tot bij Sinnaeve kreeg, maar zijn poging spatte uiteen op de deklat. Daarna herpakte Denderhoutem zich en kreeg zo meer en meer balbezit. Meer nog, het werd de betere ploeg maar had het moeilijk om het Beverse blok te ontwrichten. De twee grote mogelijkheden werden telkens goed gepareerd door doelman Van Goethem. 1-0 was dan ook de ruststand.

 

De tweede helft kregen we een furieus Denderhoutem te zien dat Beveren terugdrukte tegen het eigen doel, maar het ijzersterke duo Van Lokeren en De Pauw hield knap stand en kon dan ook nog eens op hun fantastische doelman rekenen. De Denderhoutemse storm was na een twintigtal minuten wat gaan liggen en de inbreng van Balogun deed de wedstrijd kantelen. Zijn snelheid was een gevaarlijk wapen op de counter en hij was bijna onmiddellijk na zijn invalbeurt beslissend toen hij op rechts de diepte werd ingestuurd, knap voorzette, maar de doelman Sinnaeve tot tweemaal toe de 2-0 ontzegde. Het sterke Beverse middenveld gaf geen krimp meer en dat bracht nog enkele kansen op voor De Vos en Schelfhout maar de 1-0 bleef op het bord.

 

Een overwinning op karakter, teamgeest en vechtlust. Er stonden alleen maar Leeuwen op het veld die er een hele wedstrijd hun kop voorgelegd hebben en gestreden hebben voor elke vierkante meter. Denderhoutem was een zeer sterke ploeg die duidelijk onder hun waarde staat in het klassement. Beveren blijft zo meedraaien bovenaan en gaat zorgeloos de kerstperiode in.

 

Doelpunten: 1-0 3’ Pieren