KSK Beveren stopt de zegereeks van SK Munkzwalm en blijft samen met St-Denijs aan kop van het klassement.

Een gehavend Beveren moest het opnemen tegen ploeg in vorm Munkzwalm. Beveren miste De Vos, Pepermans, Vermeire en Vergauwen door schorsing. Door blessures konden Sinnaeve, Van Goethem en Van Der Coelden niet in actie komen en Put ontbrak door ziekte. Het was dus puzzelen voor de coach tegen Munkzwalm dat vijfmaal op rij comfortabel wist te winnen. Op de bank zat sinds het begin van het seizoen eindelijk Joshua Geertsen nog eens.

Beveren nam dan ook een voorzichtige start en Munkzwalm nam het initiatief in de openingsfase maar de wedstrijd zat goed op slot en dat resulteerde vooral dat in het openingskwartier beide ploegen de lange bal hanteerden. Het was dan ook een kleine twintig minuten wachten tot de eerste grote mogelijkheid en die was voor de bezoekers maar Stef De Schepper kon met een knappe reflex de overhoekse knal pareren. Even daarna ging de bal op de stip wanneer Emiel De Schepper foutief de aanvaller van Munkzwalm afstopte. Topschutter Ulens zette zich achter de bal maar onze doelman gaf zichzelf en zijn tweelingsbroer Emiel een mooi verjaardagscadeau door met de voet de strafschop in een hoekschop te deviëren. Enkele minuten later knokte Beveren zich naar de overkant via een hardwerkende Balogun, zijn poging ging over de achterlijn in een hoekschop. En aan de eerste paal stond De Pauw die onhoudbaar binnen kopte. Munkzwalm was even aangeslagen na deze dubbele opdoffer en de Beverse spelers liepen de benen vanonder hun lijf. Toch kreeg Munkzwalm nog twee mooie kansen om met een gelijkspel de rust in te gaan maar speelde het niet goed uit of vond de uitstekende geel-blauwe verdediging op hun pad. De thuisploeg dreigde vooral met afstandsschoten en stilstaande fases, maar doelman De Groote toonde dat hij een betrouwbaar sluitstuk was en we gingen rusten met 1-0 op het scorebord.

Dezelfde elftallen aan de start van de tweede helft waarin Munkzwalm de thuisdoelman voornamelijk bestookte met afzwaaiende afstandsschoten. De Beverse spelers op hun beurt blonken uit in prachtig collectief hard werk en teamgeest. Ze loerden op de tegenaanval en werden tot driemaal toe heel nipt afgevlagd voor buitenspel. Munkzwalm nam meer en meer risico’s maar vond dikwijls in het geharrewar voor doel het gaatje niet. Beveren kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen maar het duurde tot op het einde wanneer Balogun goed het overzicht bewaarde en Emiel De Schepper zijn verjaardag en een beresterke match kon bekronen met de 2-0. De concentratie was na het tweede doelpunt even weg en zo kon invaller Du Seuil onmiddellijk de aansluitingstreffer maken. Maar tijd voor meer was er niet en de ontlading was groot na het laatste fluitsignaal.

Beveren kon de drie punten thuis houden na een wedstrijd met een geweldige groepsmentaliteit en enorm veel werklust. Munkzwalm had het betere van het spel maar het stamnummer 2300 zette daar elf onvermoeibare leeuwen tegenover die de ziel uit het lijf liepen en duidelijk voor elkaar door het vuur gaan.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, De Pauw, Van Lokeren ©, Van Roeyen, Hos, Segers, Balogun, Pieren, Schelfhout, Emiel De Schepper, Nicanor (76’ Geertsen).

Opstelling SK Munkzwalm: De Groote, Knipping, Vandepontseele (65’ Du Seuil), Rasschaert, Denijs (90’ Ceuterick), Ulens, Fouquet ©, Jens De Landtsheer, De Bodt (82’ Malfroy), Jonas De Landtsheer, Carijn (65’ Van Der Eecken).

Doelpunten:

25’ 1-0 De Pauw

89’ 2-0 Emiel De Schepper

91’ 2-1 Du Seuil

Gele kaarten:

23’ Emiel De Schepper