Speeldag zeven stond op het programma en op deze zaterdagavond mocht KSK Beveren rode lantaarn SK Sint-Niklaas ontvangen. De buren uit de Meesterstraat in Nieuwkerken hadden nog altijd geen punten kunnen sprokkelen met hun zeer jonge en onervaren ploeg, maar trainer Rombaut slaagt er wel wekelijks in om in deze moeilijke tijden voor de club zijn jonge garde te blijven motiveren om er negentig minuten vol voor te gaan. Bij Beveren zijn we al enkele weken op zoek naar een nieuwe overwinning en blijven de spelers en supporters telkens met het gevoel achter dat er meer te rapen viel. Het kon deze avond geen beroep doen op Van Eyk, doelman Van Goethem en Segers. De Klaasjes hadden niet echt iets te verliezen en konden zonder druk voetballen, terwijl er van de thuisploeg verwacht werd dat ze gewoon ging winnen en dat zorgde toch voor de nodige druk bij spelers en staf.

Zoals verwacht kreeg Beveren het balbezit en bood de op links geposteerde Schelfhout De Vos de eerst mogelijkheid aan, maar hij kon net niet besluiten. Enkele ogenbikken erna zette Pieren zich knap door op rechts maar zijn voorzet belandde in de handen van keeper Van Hove, een betrouwbaar sluitstuk die vorig seizoen over kwam van SK Beveren. Na een kwartier volgde een vrije trap vanop de rechterkant: Put zette zich achter de bal en gaf een lage inswinger die bleef hangen in de kleine baklijn, maar jammer genoeg besloot De Vos van heel dichtbij over het doel. In het daaropvolgende kwartier lag het tempo zeker en vast niet hoog maar toch kreeg Beveren zonder al te goed te voetballen wel wat kansen. Eerst viseerde De Vos de rechterbovenhoek en volgde er een flipperkastfase erna; Put nam drie man te grazen en kwam in een goede positie; Emiel De Schepper creëerde ruimte voor zichzelf en kon trappen; een vrije trap op een zeer interessante plaats voor Schelfhout; De Vos die nogmaals kon uithalen... Maar elke van deze pogingen gingen over het doel, werden afgeblokt of recht op de keeper getrapt. Daarna krijgen we voor het eerst iets te zien in het Beverse strafschopgebied waar doelman Stef De Schepper ongelukkig botste met de aanvaller van Sint-Niklaas. Gelukkig kreeg de keeper de fout mee en ging de bal niet op de stip. We kregen ook nog een mooi ingestudeerd nummer op een vrije trap te zien door Sint-Niklaas, maar daarna blonk de match jammer genoeg uit in nervositeit. Tot Emiel De Schepper de bal net buiten de baklijn kreeg. Hij omspeelde iedereen, zocht de lijn op en legde hem panklaar voor Schelfhout die van dichtbij de bal in blessuretijd van de eerste helft staalhard door frustratie binnenschiet. Knappe actie van de jonge middenvelder die meer en meer zijn draai begint te vinden na zijn overstap naar het provinciale voetbal.

De tweede helft startte met dezelfde tweeëntwintig spelers en de eerste kans was direct voor Sint-Niklaas: een voorzet vanop rechts vond de spits, die de bal ineens op de slof nam maar te zwak besloot op Stef De Schepper. Daarna kwam er terug een Beverse aanvalsgolf met schoten van Sinnaeve, en tweemaal De Vos maar ze belandden allemaal naast het doel van de bezoekers. Op het uur zette De Vos zich op snelheid door via de rechterflank, Pieren sneed op het juiste moment naar binnen en werkte de lage voorzet knap binnen. Onbegrip alom wanneer de lijnrechter zijn vlag in de hoogte stak voor buitenspel en zo een zuiver doelpunt afkeurde. Maar een paar minuten later mocht Pieren alsnog juichen, deze keer kwam de voorzet van de linkerkant waar Schelfhout zijn tegenstander verschalkte en clubtopschutter Pieren de 2-0 op het bord zette. Vier doelpunten in 3 matchen voor de nieuwe aanwinst! De thuisploeg kreeg erna nog drie mooie kansen maar De Vos, De Pauw op corner en Schelfhout kregen de bal niet tussen de palen. Het was Sint-Niklaas dat met een slotoffensief nog gevaarlijk kwam opzetten. Eerst redde Stef De Schepper nog goed met de voet, maar in blessuretijd moest hij zich toch nog gewonnen geven op een prachtige pegel van Yauke Smet. Meteen ook het laatste wapenfeit van deze Wase derby.

Beveren heeft gedaan wat het moest doen, het geleverde spel was niet volledig wat het moest zijn, maar zonder echt goed te spelen waren er kansen bij de vleet om met een hogere score te winnen. Deze groep is aan het groeien, maar enkel de efficiëntie moet nog omhoog. De jonge garde van Sint-Niklaas verdiende zeker de eerredder voor hun tomeloze inzet en we wensen ze nog veel succes toe in het verdere verloop van deze competitie. Komend weekend staat de altijd beladen verplaatsing tegen Herleving Red Star Haasdonk op het programma, allen naar de Poerdam om onze Leeuwen aan te moedigen!

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, Hos, De Pauw, Van Lokeren, Van Roeyen, Sinnaeve (87’ Vermeire), Put, Schelfhout, Emiel De Schepper (77’ Van Der Coelden), Pieren (75’ Balogun), De Vos (79’ Pepermans).

Opstelling SK Sint-Niklaas: Van Hove, Montegnie, De Roover (65’ Vael), Nachtegael, Jeff Smet (87’ Iliano), De Kinder, Van Goethem, Van Der Reysen (65’ De Prekel), Sakim ( 87’Ahidar), Van Poucke, Yauke Smet.