KSK Beveren speelt op de laatste competitie wedstrijd 1-1 gelijk op het veld van Grembergen.

Op speeldag dertig stond de verplaatsing naar KSK Grembergen op het het programma. Grembergen was verplicht om te winnen, indien het nog een kans wou hebben op een verlengd verblijf in eerste provinciale. Voor Beveren stond er niks meer op het spel buiten de mogelijkheid om de statistieken aan te scherpen.

Beveren kreeg in de openingsfase de bal en Grembergen koos voor een gecontroleerde organisatie. Maar was het bij de eerste counter meteen prijs, wanneer Vermachelen opzij legde en Van Hauwermeiren de vroege 1-0 op het bord zette. Het perfecte scenario voor de thuisploeg die zo het initiatief aan geel-blauw kon laten. De weinige ruimte en staat van het veld lieten niet toe om uitgespeelde kansen bijeen te voetballen dus was Beveren enkel gevaarlijk op afstandsschoten en stilstaande fases. Het dichtste bij de gelijkmaker kwam Beveren via Put die zijn poging uit de winkelhaak gezweefd zag worden en door een kopbal van Sinnaeve die maar net naast ging. Zo gingen we met een 1-0 stand de rust in.

Bij de start van de tweede helft had de thuisploeg alvast verse moed getankt, want het was op de hoogte dat concurrent Heikant-Zele met 2-0 aan het verliezen was in Sottegem. Beveren nam nog iets meer risico en verplichte doelman Smekens verschillende keren tot knappe saves. Maar tegelijkertijd was het opletten op de tegenaanval, maar Stef De Schepper pakte tot tweemaal toe uit met een schitterende save. Zeker de tweede was een belangrijke redding, toen hij volledig uitgestrekt de bal met de vingertoppen tegen de paal duwde. Grembergen zat er door en Beveren bleef de ballen in de zestien pompen. Net voor de extra tijd begon nam uitblinker Sinnaeve een afvallende de bal ineens op de slof en die verdween onhoudbaar binnen. 1-1 was het harde verdict voor de thuisploeg die zo naar tweede provinciale degradeert.

Voor KSK Beveren wacht nu de verplaatsing naar Fenixx Beigem Humbeek in de eerste ronde van de interprovinciale eindronde. Allen naar Vlaams-Brabant!!

Opstelling KSK Grembergen: Smekens (90’ Geerinckx), Vercauteren, Malfliet ©, Claessens (22’ Van Daele), Dierick, Vermachelen (75’ Dierickx), El Marnissi, Ryckaert, Van Hauwermeiren, De Coeyere (79’ Van Bossuyt), Van Gucht.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, De Pauw, Sinnaeve, Pepermans, Vergauwen (80’ Van Vooren), Schelfhout (79’ Zinga), De Vos, Balogun (69’ Emiel De Schepper), Put, Pieren, Van Lokeren ©.

Doelpunten:

- 8’ 1-0 Van Hauwermeiren

- 87’ 1-1 Sinnaeve

Gele kaarten:

18’ Vergauwen

54’ Pieren

76’ El Marnissi

78’ Van Daele

Rode kaarten:

91’ El Marnissi (tweede geel)