KSK Beveren wint de match der traditieclubs en doet nog altijd mee voor rechtstreekse promotie.

De verplaatsing naar het geel-blauwe KSV Sottegem is één van de moeilijkste van heel deze competitie. Sottegem heeft dit seizoen misschien wel de beste thuisreputatie opgebouwd. Dat mochten onder andere Melsele en St-Denijs onlangs nog ondervinden waarbij de thuisploeg maar liefst elf doelpunten op die twee wedstrijden wist te scoren. KSK Beveren moest winnen wou het de promotiestrijd levendig houden wat geen simpele opdracht was.

De talrijk opgekomen supporters krijgen wel waar voor hun geld te zien. Waar de vorige wedstrijd tegen Borsbeke het twee voorzichtig afwachtende ploegen waren, zagen we nu twee ploegen die vol overgave, met de wil om te winnen open aan de match begonnen. De eerste grote mogelijkheid was onmiddellijk voor De Vos die alleen op de thuisdoelman mocht afgaan maar die voorkwam met een goede tussenkomst de vroege voorsprong. Die vroege voorsprong kwam ei zo na toch wanneer Schelfhout zijn hoofd tegen een goed getrapte hoekshop kon zetten, maar weer was thuisdoelman Ronse bij de pinken. Zijn overbuur Stef De Schepper was ook enkele keren alert op de verschillende goede pogingen van de KSV aanvallers. Maar na twintig minuten vond Sinnaeve het wel geweest en hij krulde met links de bal enig mooi binnen na een knap opgezette aanval. De wedstrijd ging nog altijd goed over en weer met beide ploegen die nog altijd grinta en verzorgd voetbal bleven combineren. Maar tien minuten voor de rust verkeek doelman Ronse zich op een voorzet en Vergauwen moet je die mogelijkheid niet geven en het stond 0-2. Maar KSV was niet aangeslagen en onmiddellijk kwam er een aanval over rechts die via de paal in de voeten van de onvermijdelijke Deleenheer terecht kwam en die twijfelde niet om de ruststand op het bord te zetten in een heel knappe eerste helft van beide ploegen.

De tweede helft begon met ligt overwicht voor de thuisploeg die natuurlijk de vroege gelijkmaker wou bekomen. Dat lukte niet en Beveren herstelde het evenwicht, met kleine kansen voor beide ploegen tot gevolg. Toen Schelfhout op links aan een verschroeiende versnelling begon moest de Sottegemse verdediger aan de rem trekken en ging de bal op de stip. Van Lokeren miste niet en zo was het nog een half uur spelen met een 1-3 stand op het bord. Die treffer sneed de benen van KSV af en Beveren controleerde via de sterk spelende centrale as. Zo waren er nog enkele mogelijkheden op de tegenaanval maar het bleef 1-3. In de slotfase mocht de jonge Karsten Van Vooren zijn debuut vieren, een bijzonder moment voor onze jonge belofte!

Op de schitterende afterparty die georganiseerd was door de al even schitterende gastheer ging de verbroedering tussen beide supportersgroepen verder. Het begin van een mooie vriendschap! Beveren blijft zo in de running in de strijd voor het rechtstreeks promotieticket, de strijd die deze zondag verder uitgevochten zal worden met St-Denijs die twee punten voorsprong hebben op geel-blauw. Tot zondag voor een ongetwijfeld spannende wedstrijd!

Opstelling KSV Sottegem: Ronse, Hellebaut (75’ Cottens), Spranghers, Van De Maele, Janssens, Heymans ©, Van De Walle (60’ De Coene), Van Den Noortgate, Delaruelle, De Leeuw (75’ Meuleman), Deleenheer.

Opstelling KSK Beveren: Stef De Schepper, De Pauw, Pepermans, Sinnaeve, Segers, Vergauwen (84’ Put), Schelfhout (84’ Balogun), De Vos, Van Lokeren ©, Pieren (89’ Van Vooren), Emiel De Schepper.

Doelpunten:

0-1 22’ Sinnaeve

0-2 36’ Vergauwen

1-2 38’ Deleenheer

1-3 63’ Van Lokeren (pen)

Gele kaarten:

62’ Spranghers

80’ Sinnaeve

82’ Pepermans