KSK Beverenlaat de leidersplaats liggen en weet sinds lang terug wat verliezen is na de 3-1 nederlaag in en tegen Munkzwalm.

 

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was een inhaalmatch naar het verre SK Munkzwalm. Bij Beveren kwamen Put, Pepermans en Hos terug uit schorsing en waren het Segers en De Schepper hun beurt om op het strafbankje plaats te nemen.

 

Beveren begon scherp aan de wedstrijd met een snedige poging van De Vos die net voorlangs ging. Het Beverse middenveld kreeg daarna een klap toen Sinnaeve na een stevige charge al na tien minuten het veld moest verlaten, in zijn plaats kwam Van Der Coelden het veld op. In een zeer gelijk opgaande eerste helft probeerde de thuisploeg het vooral met schoten uit de tweede lijn terwijl Beveren zijn kans afwachtte. En die kwam er ook via De Vos maar zijn poging werd knap gepareerd door De Groote. Met nog tien minuten te spelen moest Van Goethem tussenkomen met twee heerlijke parades toen de bal bleef hangen in het strafschopgebied. Het was uiteindelijk Pepermans die het leer kon wegwerken. De laatste kans was nog voor Put die van dichtbij net niet bij de bal kon. We gingen de rust in met een logische 0-0.

 

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Beveren wanneer Ulens na twee minuten de 1-0 hard tegen de touwen joeg. Beveren moest nu komen en even later was alles te herdoen wanneer Schelfhout wat ruimte kreeg en zijn schot van richting werd veranderd. Beveren rook bloed en duwde door, maar zowel Pieren als Hos moesten hun meerdere erkennen in de thuisdoelman. Het bleef spannend want ook Munkzwalm kreeg nog enkele mooie kansen waarop Van Goethem zijn uitstekende vorm kon laten zien. Tien minuten voor tijd viel de 2-1 op een erg ongelukkige wijze wanneer Van Lokeren een bal verkeerd raakte en het leer over alles en iedereen in eigen doel belandde. Beveren jaagde nu alles naar voren, Schelfhout kon Pieren bereiken maar de 2-2 stierf op de lat. Op het einde zorgde onnodig balverlies nog voor de harde 3-1 cijfers.

 

Waar in de laatste weken voor de winterstop alles wat meer meezat zat het vandaag tegen. Dat hoort bij het voetbal en daar moet je mee om kunnen in een reeks waar alles op een zakdoek staat. Beveren blijft op een mooie tweede plaats staan op één punt van Borsbeke, Munkzwalm rukt samen met Denderhoutem op naar de linkerkolom. Volgende wedstrijd zijn we sinds lang nog eens te gast in de Meesterstraat te Nieuwkerken. Allen op post voor een derby in een voor velen van ons nostalgische omgeving.

 

Opstelling:

 

SK Munkzwalm: De Groote, Knipping, Vandepontseele, Rasschaert, Denijs, Fouquet (16’ Ulens), Van De Wattijne (77’ Van Der Eecken), Jens De Landstsheer, De Bodt, Jonas De Landtsheer, Carijn (88’ Malfroy).

 

KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Pepermans, Sinnaeve (12’ Van Der Coelden), Schelfhout, De Vos, Van Lokeren, Van Roeyen, Put (80’ Balogun), Hos (83’ Vermeire), Pieren.

 

Doelpunten:

 

1-0 47’ Ulens

1-1 55’ Schelfhout

2-1 82’ Van Lokeren (OG)

3-1 89’ Van Der Eecken

 

Gele kaarten:

 

23’ De Bodt

49’ Pepermans

65’ Denijs