4 September 2022, een historische dag in de geschiedenis van het Beverse voetbal. De dag waarop het mannenelftal van KSK Beveren na al die jaren terug het veld op mocht. Onder een stralende zon zag het geel-blauwe Drink Melk shirt er schitterend uit en was het stamnummer 2300 klaar om het avontuur aan te vatten in 1ste provinciale.

De arena waar dit ging gebeuren was het Kleinkouterken in Sint-Denijs-Westrem, de thuishaven van het ook pas gepromoveerde KVV St-Denijssport, die in de eindronde van vorig seizoen onze buren van Bazel en Kieldrecht te baas waren en voor het eerst in hun bestaan mochten proeven van 1ste provinciale. Opvallende naam bij de bezoekers was die van doelman Jordi De Jonghe: opgeleid bij KSK Beveren debuteerde hij in 2010 in het eerste elftal in tweede klasse en stond hij destijds onder de lat in de allerlaatste wedstrijd van 2300 op het veld van Lommel. Vandaag was hij er dus ook bij in de allereerste na 12 jaar, alleen wel bij de tegenpartij.

De match kon niet beter beginnen voor onze Leeuwen: via een mooie combinatie door het midden besloot Schelfhout nog op doelman De Jonghe maar de bal belandde bij Pieren en die werkte beheerst af. 0-1 in de 1ste minuut van het nieuwe seizoen, een droomstart! Sint-Denijs eiste de bal op maar onder een loodzware hitte was het niet simpel om een hoog tempo te ontwikkelen en Beveren kon elke aanval vrij eenvoudig neutraliseren. Beveren had het wel moeilijk om aanvallend iets bij elkaar te spelen en leed telkens te snel balverlies. Sint-Denijs had dan ook het meeste van het balbezit gedurende de eerste helft, maar het duurde tot 5 minuten voor de rust om zijn eerste echte kans te versieren. Een vrije trap aan de rand van de baklijn zorgde voor wat spanning, maar Segers was goed bij de les om te aflegger onschadelijk te maken. We gingen dan ook rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft begon met een déjà vu: een mooie combinatie kwam nu rechtstreeks bij Pieren terecht op de rechterflank en die krulde de bal heerlijk binnen na -jawel- 1 minuut spelen. Beveren zat op rozen zou je denken, maar 10 minuten later was de defensie even ontregeld na een snelle inworp en stonden er 3 bezoekers vrij in de 16 meter. Schoonjans kopte mooi binnen: 1-2. Trainer Smet voelde dat hij moest ingrijpen en bracht De Schepper en Balogun voor Segers en Pieren. Niet veel later ging Sint-Denijs met drie achteraan spelen en dat zorgde ervoor dat er met de snelheid van Balogun wel meer Beverse dreiging kwam, maar grote kansen kon Beveren niet creëren. Integendeel het was Sint-Denijsdat meer en meer kwam opzetten en dat resulteerde in meerder corners voor de thuisploeg en een paar hete standjes voor het doel van Van Goethem, die zich kon onderscheiden met een knappe parade net onder de deklat. Met nog 10 minuten op de klok kwam Put de moegestreden Schelfhout aflossen en dat zorgde voor wat meer rust en meer Bevers balbezit. Sint-Denijs zat wat door zijn beste krachten heen en net wanneer het leek alsof de Beverse buit bijna binnen was werd er na een botsing met Van Goethem geen overtreding gefloten en besloot de speler van de thuisploeg onbesuisd over het lege doel. De Beverse fans haalden opgelucht adem maar de zenuwen waren strak gespannen. Diep in de blessuretijd kreeg Sint-Denijstot tweemaal toe een vrije schop op een interessante positie na een lichte overtreding, de tweede maal bleef de bal hangen en in de 97ste minuut kreeg Beveren het spreekwoordelijke deksel op de neus: 2-2. Groot feest bij Sint-Denijs, ontgoochelde Leeuwen lagen plat op het gras na het laatste fluitsignaal.

Een enorme teleurstelling na zo een late gelijkmaker, maar fierheid en trots primeerden na een historische dag, de heren speelden terug voetbal onder 2300 en de passionele geel-blauwe ondersteuning mocht er ook best wezen!

Opstelling KSK Beveren: Van Goethem, De Pauw, Van Lokeren, Hos, Geertsen, Segers, Van Eyk, Schelfhout, Van Der Coelden, Vermeire, Pieren.

Wissels: 65’ Segers en Pieren (Balogun en De Schepper), 83’ Schelfhout (Put)

Opstelling Sint-Denijs: De Jonghe, Munnyck, Ntobo, Gaye, Bouchaala, Folens, Langeraert, Lamote, Van DeVelde, Martens, Schoonjans

Doelpunten: 1’ Pieren, 46’Pieren, 57’ Schoonjans, 97’ Van De Velde

Gele kaarten: 55’ Van Lokeren,65’ Van Der Coelden, 87’ Langeraert, 89’ Bouchaala, 90’ Van Eyk