KSK Beveren gaat kopje onder in Melsele en verliest zwaar met 4-1.

Na een voetbal vrij weekend was het stamnummer 2300 te gast bij KVK Svelta Melsele. Geen Pepermans, Segers, Van Der Coelden, of Van Goethem bij de geel-blauwe selectie. Hos keerde op zijn beurt terug na een gele schorsingsdag tegen zijn voormalige club.

Het was van in het begin zoeken voor Beveren dat het moeilijk had tegen een enthousiast Melsele. En via één van de vele aanvallen die over de linkse flank kwamen maakte Braem de snelle 1-0 door overhoeks binnen te leggen. Melsele bleef daarna druk zetten via de flanken en had gerust nog een tweede en/of derde keer kunnen scoren voor de rust, maar goede tussenkomsten van De Schepper en zijn centraal duo voor hem konden de 1-0 op het bord houden. Beveren kon er niet veel tegenover zetten in de eerste helft, slechts enkele schuchtere pogingen van De Vos en Vergauwen gingen op Pauwels zijn doel af maar bleken te weinig om er uit te kunnen scoren. Beveren was blij dat het met 1-0 de rust in kon gaan.

Een dubbele wissel bij KSKB bij de start van de tweede helft met Hos en Van Roeyen die beiden op de backs kwamen te spelen, en dat was exact wat Beveren nodig had. Beveren speelde opeens gretiger, met vertrouwen en zette de mooie combinaties om in de snelle gelijkmaker. Van Goethem (onder druk gezet door Vergauwen) had geen andere keuze dan de inzet van De Vos in zijn eigen doel te glijden. Nog geen minuut later kreeg De Vos de kans alleen voor Pauwels maar hij kreeg de 1-2 niet tussen de palen. Beveren domineerde nu het middenveld en het gevaar kwam langs alle kanten, maar zowel Pieren, De Vos en Vergauwen konden de doelman niet verschalken. Net wanneer je dacht dat de 1-2 niet meer kon uitblijven viel de bal pardoes voor de voet van Van Bergen die droog de bal in de hoek plaatse. Een koude douche voor alles wat geel-blauw was maar Beveren vocht terug en Melsele had een uitstekende Pauwels nodig op de kopbal van Pieren en tot tweemaal toe kon Vergauwen in het geharrewar voor doel niet besluiten. Wie zijn kansen niet afmaakt.. krijgt het deksel op de neus. Een ongevaarlijke hoekschop wordt slecht weggewerkt en Keisers is er als de kippen bij om de 3-1 te scoren. In blessuretijd kon Muyshondt op de counter er nog 4-1 van maken en zet Melsele zo zijn opmars in het klassement verder.

Een verdiende overwinning van de thuisploeg op basis van de eerste helft en de laatste tien minuten van de tweede. Maar een voetbalmatch kan je ook winnen door het moment te grijpen en dat moment heeft Beveren niet optimaal benut. Zo blijf je met een wrang gevoel achter en het was een avond dat het op bepaalde situaties niet mee zat. Volgende wedstrijd komt Munkzwalm op bezoek en let op: deze is verplaatst naar zondag 5 maart om 16u.

Opstelling KVKS Melsele: Pauwels, Suy (48’ Ndiribe), Aps (77’ Vermincksel), Van Bergen (80’ De Vleeschouwer), Braem, Keisers, Van Goethem, Goossens, Muyshondt, Spies, Butsraen.

KSK Beveren: S De Schepper, De Pauw, Sinnaeve, Vergauwen, Schelfhout, De Vos, Vermeire (45’ Van Roeyen), Van Lokeren, Put (45’ Hos), Pieren (74’ Balogun), E De Schepper.

Doelpunten:

13’ 1-0 Braem

55’ 1-1 Van Goethem (OG)

70’ 2-1 Van Bergen

78’ 3-1 Keisers

93’ 4-1 Muyshondt