Nieuwe reeks, nieuwe tegenstander. Tijdens deze voorbereiding stellen we u graag onze tegenstrevers voor in 1ste Provinciale. Vandaag: HRS Haasdonk.

Herleving Red Star Haasdonk werd opgericht in het najaar van 2008 en is dus een jonge club. In de Beverse deelgemeente Haasdonk was immers een vacuüm ontstaan nadat Red Star Haasdonk, toenmalig 3de Klasser, in 2002 verhuisde van het Robert Waterschootstadion aan De Ster naar het Puyenbekestadion in Sint-Niklaas. De oprichting van HRSH, met thuishaven aan de splinternieuwe accommodatie bij de Poerdam, zorgde dus opnieuw voor voetbal in de gemeente.

Haasdonk heeft in het afgelopen decennium een opmerkelijke opmars gemaakt in het provinciale voetbal met promoties in 2010, 2015 en 2019 die zorgden voor een sprong naar de hoogste provinciale reeks. Door de Coronapandemie werd de competitie in 19-20 vroegtijdige afgeblazen en werd Haasdonk op het nippertje veroordeeld tot degradatie. De terugkeer liet niet lang op zich wachten: de club promoveerde via de eindronde vorig seizoen opnieuw. Haasdonk was afgelopen seizoen samen met Sinaai ook de enige club die niet verloor van onze kampioenenploeg.

HRS Haasdonk heeft voor onze supporters uiteraard weinig geheimen. In het verleden speelden we zowel tegen het B als A-elftal heroïsche duels. De balans tussen beide clubs neigt voorlopig in het voordeel van de Poerdamianen: in 6 competitieduels kon Beveren vooralsnog slechts één keer winnen en speelde het twee keer gelijk; driemaal ging de zege naar Haasdonk. Ook tegen het B-elftal kende Beveren vaak moeite (3 zeges, 1 gelijkspel en 2 nederlagen).

Ook volgend seizoen zullen onze buren weer een te duchten tegenstander vormen voor onze Leeuwen met een mix van ervaren spelers en jonge talenten. Quasi de volledige spelerskern werd behouden, daarin begrepen de ijzersterke middenvelder Ibrahim Kanteh (vorig seizoen nog genomineerd als speler van het seizoen in 2de provinciale) en de kwieke spits Yenten De Rauw. Bij de nieuwkomers treffen we onder meer de jonge Dean Vermincksel, talentvol middenvelder van SKN Sint-Niklaas en zoon van onze gewezen speler Glenn Vermincksel.

De twee bekendste namen bij HRS Haasdonk zorgen voor zowel kwaliteit als ervaring. De 39-jarige doelman David Van Steen gaat zijn tiende seizoen in bij de club en vormt al jaar en dag een betrouwbaar sluitstuk. David debuteerde ooit als 19-jarige bij KSK Beveren in de hoogste klasse in een uitmatch op het veld van Lommel. Opvallende naam op het wedstrijdblad in die bewuste februariwedstrijd in 2002 was ook die van Johan Segers, als tweede doelman! Aan de andere kant van het veld vinden we de 35-jarige Kameroense spits Hervé Onana, die vorig seizoen opnieuw bewees nog steeds een gevaarlijk heerschap te zijn. Onana speelde onder meer in de hoogste klasse bij STVV en het Cypriotische Paralimini, maar blijft uiteraard vooral gekend als de trefzekere spits van Red Star Waasland, Waasland-Beveren, AFC Tubize en Union SG in tweede nationale.