Nieuwe reeks, nieuwe tegenstander. Tijdens deze voorbereiding stellen we u graag onze tegenstrevers voor in 1ste Provinciale. Vandaag: KSK Grembergen.

Sinds 2018 is Sportkring Grembergen van koninklijken bloede. Dat jaar vierde de groen-witte club haar 50ste verjaardag. Hoewel er al zeer lang gevoetbald wordt in de deelgemeente van Dendermonde, door voormalige grote broer KAVD in het Ros Beiaardstadion, werd pas einde jaren 60 voor het eerst een pur sang Grembergse ploeg in stelling gebracht. In 1972 scheurde een deel van de club af en werd ook Eendracht Grembergen opgericht, een club die vijf jaar later zou worden opgeslorpt door KAVD. Pas in 2008 zouden SK Grembergen en KAV Dendermonde voor het eerst een officiële derby spelen, maar dat zit er dit seizoen niet meer in want voor het eerst in de geschiedenis is KSK Grembergen de hoogst spelende club van Dendermonde en kan ze zich de ploeg van ’t stad noemen.

Voor SKG breekt een nieuw tijdperk aan, met de komst van trainer Gregory Huylebroeck, vorig seizoen nog assistent bij SK Berlare. Huylebroeck is kind aan huis bij Grembergen, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Dat geldt trouwens voor heel wat spelers ook, want Grembergen gaat prat op stabiliteit en oogsten in de eigen rangen of bij streekclubs. Na het vertrek van onze ex-speler Tjörven Quintelier (naar White Boys als T1), is de bekendste naam die van de ervaren doelman Ward Smekens die zijn 7de seizoen aanvat bij SKG, maar in het verleden nog derde doelman was bij Red Star Waasland in 2de Nationale.

Voor Grembergen zijn het gouden tijden. In 2009-2010 speelde het voor de allereerste keer in 1ste Provinciale, maar degradeerde het meteen terug naar 2de. Exact tien jaar later keerde het terug naar de hoogste provinciale reeks, nadat de competitie werd stilgelegd door de Coronapandemie en de club op de hoogste plek stond. Beveren was dat seizoen één van de weinige ploegen die de zege kon thuishouden (2-1 in december na een prachtig doelpunt in de slotfase van Nick Pieters) tegen de kampioen. Ook in 2017-2018 ontmoetten beide clubs elkaar in competitie: degradant Beveren speelde in Grembergen 1-1 en verloor thuis met 0-1.

Ook in de afgelopen seizoenen kwamen Beveren en Grembergen elkaar tegen. Tweemaal trokken onze Leeuwen naar de Kleemputstraat in de voorbereiding, tweemaal werd het een gelijkspel. Afgelopen seizoen werd Grembergen knap elfde in 1ste Provinciale, al wist het zich pas mathematisch te verzekeren van behoud op de laatste speeldag. Dit seizoen ontvangen onze Leeuwen de club voor de eerste thuismatch.

Leuk weetje: KSK Grembergen heeft een beroemde supporter die zelfs de ploegfoto haalde op de officiële website van de club! Nikolas Van der Veken, frontzanger van punkgroep Janez Detd. en afkomstig uit Grembergen, heeft namelijk een groen-wit hart en is hoofdsponsor van de club met zijn fitnesszaak!