Nieuwe reeks, nieuwe tegenstander. Tijdens deze voorbereiding stellen we u graag onze tegenstrevers voor in 1ste Provinciale. Vandaag: SK Denderhoutem.

Sportkring Denderhoutem heeft een voorgeschiedenis in het liefhebbersvoetbal (als SK Vossel in het Katholiek Sportverbond) die teruggaat tot de jaren 70 van de vorige eeuw, maar sloot zich in 2002 pas aan bij de KBVB onder het stamnummer 9415. De trotse club uit de deelgemeente van Haaltert valt overigens niet te verwarren met Verbroedering Denderhoutem, dat in 2005 opging in de monsterfusie van FCV Dender EH.

SK Denderhoutem speelt sinds 2005 op Den Deysel, een heerlijk ouderwets stadionnetje dat voorheen de thuishaven was van Verbroedering Denderhoutem. Het heeft daarenboven een trouwe en passionele aanhang die zowel uit als thuis voor de nodige sfeer zorgen, zoals we dat uiteraard graag hebben! Opvallend, de fans noemen hun eigen club steevast SK Atom, de volkse bijnaam in fonetisch dialect van de gemeente Denderhoutem die terugkomt in tal van horecazaken, sportclubs, lokale verenigingen en zelfs politieke partijen!

SK Denderhoutem is in de afgelopen vijf jaar ook als een losgeslagen atoom door de provinciale reeksen gevlogen. Na een decennium in 3de provinciale, werd het in 2016 de allereerste kampioen van ons land met een fenomenale 80 op 90 en maar liefst 122 gemaakte doelpunten. In 2019 werd een nieuwe titel behaald, dit keer in 2de Provinciale. De afgelopen seizoenen wist Atom zich moeiteloos te handhaven in de hoogste provinciale reeks.

Een bekende naam die ooit als jeugdspelertje op Den Deysel passeerde is de verdedigende revelatie van Union en kersvers Rode Duivel Siebe Van Der Heyden. In de huidige kern van de club is het vooral opletten voor de 32-jarige aanvaller Nicolas De Lange. Hij werd als 18-jarige in 2007 door KV Mechelen weggehaald bij Eendracht Aalst, kon niet doorbreken Achter De Kazerne, maar was nadien een vaste waarde bij onder meer VW Hamme, RC Gent en Olsa Brakel in 3de klasse.